Polgármesterjelölt

2024.05.15. 11:00

Laktanyák és munkahelyek: Lakossági fórum Tapolcán

A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyijárat-közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, a laktanyák hasznosítása mellett az idegenforgalom és a munkahelyteremtés.

Tóth B. Zsuzsa

Erről is beszélt az 1-es számú választókerületben, a Dobó-lakótelepen rendezett lakossági fórumán Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje. 

– Tapolca Magyarország legszebb vidékének városa, a Tapolcai-medence, a Káli-medence Európában is egyedülálló hangulatot áraszt, megérdemli, hogy nagy dolgokban gondolkozzunk. Komoly céljaink vannak a várossal, a laktanyák területére sokan a szemetet hordják, ez elfogadhatatlan. Ki kell találni, hogy miként lehet hasznosítani az ingatlanokat. Terveink között szerepel, hogy kisebb ipari parkot hozzunk létre, amely cégeket, vállalkozásokat vonz ide. A munkanélküliség fontos kérdés a városban, bár nem jelentős most, de sok fiatal máshol keresi a megélhetést. Ha az infrastrukturális feltételek teljesülnek, jó eséllyel hozhatunk ide munkahelyet biztosító cégeket, amelyek például olyan mérnököket alkalmazhatnának, akik visszatelepülnek a városba. Szolgálati lakások létrehozását tervezzük pályázati támogatással, hogy lehetőség nyíljon a lakhatásukra – mondta a polgármesterjelölt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában