Szép eredmények

2024.05.27. 11:00

Matematikából jeleskedtek a révfülöpi diákok

A révfülöpi Általános Iskola második harmadik, negyedik és ötödik osztályos tanulói az elmúlt időszakban nagyon szép eredményeket értek el a Bolyai, a Dunántúli esélyteremtő és a Zrínyi matematika versenyen.

Tóth B. Zsuzsa

Az ötödik osztályos Aklan Borka, Bibor Zorka, Halász Kata és Pattantyús Bertalan összetételű csapat csak egy hajszállal maradt le a megyei döntőről, de kiemelt csapatként teljesítményük alapján díjazottak lettek. A Dunántúli esélyteremtő matematika versenyen az ötödik osztályból Aklan Borka, Halász Kata és Pattantyús Bertalan eredménye került a megyei válogatóba, a megyei döntőre Halász Katát hívták be. A Zrínyi matematika versenyen indult az iskola legnépesebb csapata, akik közül kilencen szerepeltek a megyei döntőn. A második osztályból Halász Liza, Lenner Levente, Sárffy Olivér, a harmadikból Aklan Ilona, Pattantyús Borbála, a negyedikből Csiszkó Csenge, az ötödikből Aklan Borka, Halász Kata, Pattantyús Bertalan.

Matematikából jeleskedtek a révfülöpi diákok
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Halász Liza 84 ponttal a harmadik legjobb, Pattantyús Borbála 75 ponttal a tizedik legjobb eredményt érte el. Halász Kata 105 ponttal megyei I. helyezett lett, ő képviseli az iskolát a kecskeméti országos döntőn. A felkészítő tanár Kuti Hermina, Tóth Laura, Hajdu-Radnai Eszter és Németh László volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában