Új Akropolisz Filozófiai Iskola

2024.05.19. 09:00

Megszépítették a környezetet

Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola országos szervezetként működő közhasznú kulturális egyesület veszprémi tagjai, hallgatói fákat ültettek. Az 1957-ben, Buenos Airesben alapított, világszerte ismert idealista filozófiát képviselő iskola 1986 óta van jelen Magyarországon.

Veol.hu

Fotó: egyesület

A politika- és vallásmentes egyesület által rendezett interaktív előadások többnyire filozófiai kérdésekkel foglalkoznak, amelyeken jelképes összeg ellenében bárki részt vehet. Emellett számos önkéntes tevékenységet folytatnak, például szerveznek kulturális programokat, valamint ruhaneműket, játékokat gyűjtenek rászorulóknak, vagy szépítik a környezetet, tudtuk meg az egyesülettől. A veszprémi közösség úgy határozott, hogy maradandót szeretne létrehozni, ami a város lakóinak is hasznos. Ötletüket Veszprém önkormányzata támogatta, így a Kalmár téri játszótér mellett két díszcseresznyét, egy török mogyorót, valamint két juharfát ültettek. Legutóbb a Föld napja alkalmából Veszprémben, a Jutasi út és a Fenyves utca közötti erdőben szemetet gyűjtöttek (képünkön). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában