Fejlesztés

2024.05.22. 12:00

Megújul az ajkai kriptongyár épülete

Birtokba vette a munkaterületet a kivitelező cég, így megkezdődött a világ első kriptongyára felújításának a második üteme. A munkaterületet május 21-én Schwartz Béla polgármester és Varga Andrea, a működtető Csingervölgy Kft. ügyvezetője adta át.

Tisler Anna

Varga Andrea köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a felújítást követően egy év múlva már új fényében tündökölhet a jelenleg multikulturális élményközpontként használt épület. Schwartz Béla elmondta, hogy nagy múltra tekint vissza a világ első kriptongyára. Az első ütemben csak az alsó szintet tudták felújítani, de már azzal is bevonult a megye kulturális életébe, ugyanis az Európa Kulturális Fővárosa program keretében már népszerű eseményeknek adott helyet, amely azt mutatja, hogy jó volt a cél, amelyet annak idején meghatároztak. Nem csupán a művészet kedvelőit várják, az épület üzemeltetői a fiatalok számára is terveznek programokat. 

Kezdődik a kriptongyár felújításának újabb üteme Fotó: Tisler Anna

A második ütemben sok minden megújul. Bíznak abban, hogy a beruházás határidőre, 8 hónap alatt elkészül. A második ütem befejezését követően is marad még feladat, hiszen a külső környezet rendezése és a trafóház megújítása szerepel a soron következő célok között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában