Matematikaverseny

2024.05.23. 11:00

Öregbítik az iskola hírnevét

A révfülöpi általános iskola diákjai jól szerepeltek az idei esztendőben 28. alkalommal megrendezett Bem József megyei matematikaversenyen.

Tóth B. Zsuzsa

Az előző évekhez hasonlóan először a körzeti fordulón, majd a megyei döntőn bizonyíthatták tudásukat a tanulók. Több mint 1100 diák versenyzett ebben a tanévben a 2–8. évfolyamon.

Pattantyús Bertalan a megyei döntőn harmadik helyezést ért el, Halász Kata a negyedik helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanáruk Németh László volt
Fotó: iskola

A verseny célja, hogy a gyerekek képesek legyenek a szöveges feladatok megoldásai során gondolataikat lefordítani a matematika nyelvére, fejlődjön logikus gondolkodásuk, és az így megszerzett képességeket kamatoztatni tudják további tanulmányaikban, illetve az életük során más területeken is. A körzeti fordulón elért pontszámokat tovább viszik a megyei döntőbe jutott versenyzők. A megyei döntőben szerzett pontokat súlyozva számítják, a végeredmény a két forduló pontszámainak összesítéséből alakul ki. A révfülöpi iskola ötödik osztályából Pattantyús Bertalan a megyei döntőn harmadik helyezést ért el, míg Halász Kata a negyedik helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanáruk Németh László volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában