Falunap

2024.05.30. 14:00

Összetartás, vidámság Alsóörsön: „Ez a nap a helyieknek szól!”

Önkormányzati falunap keretében pörköltfőző versenyt rendeztek a faluközpontban az elmúlt hétvégén, amit piknikhangulat kísért. Csaknem húsz csapat állt kondérhoz, köztük a község vezetői, képviselői is.

Kovács Erika

Már 14. alkalommal rendezték meg az Alsóörsi színes csokor – Falunk napja nevű önkormányzati rendezvényt, mely, ahogy azt Hebling Zsolt polgármester mondta, a nyári szezon előtt elsősorban a helyi közösségnek szól. 

Forrás: önkormányzat/Márton Gergely 

Ferenczy Gábor alpolgármester megnyitójában felidézte, korábban rengeteg eseményt szerveztek, fesztiválokat, zenés és sportos eseményeket, egyéb szabadidős programokat, de falunap nem volt. Albrecht Sándor helytörténész kezdeményezésére, aki az elnevezést is adta, közel másfél évtizede rendezték meg az első falunapot, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend. 

A hétvégi falunap is kitűnő piknikhangulatban telt, csaknem húsz vidám csapat ragadott fakanalat, és főzte a finomabbnál finomabb pörkölteket sertés-, marha- és vadhúsokból. Az óvodai konyha 150 adag sertéspörköltet kínált. A közösség együtt fogyasztotta el a finom ételeket, melyeket a szakmai zsűri értékelt. Az önkormányzat csapata – benne mások mellett Hebling Zsolt polgármesterrel, Ferenczy Gábor alpolgármesterrel és Báró Béla jegyzővel – csülkös sertéspörköltet főzött, amit arany minősítéssel ismertek el. 

A szervezők gondoskodtak az alkalomhoz illő programokról is, gyermekeket népi játékok, ugrálóvár, arcfestés, gyöngyfűzés várta. Vidám, kedves műsort adtak az óvodások, az Acro Dance Sport Egyesület táncosai, valamint a felsőörsi countrysok. A falunapot a Sasi Duó jóvoltából fergeteges utcabál zárta. 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában