Régóta dédelgetett álom vált valóra

2024.05.28. 15:00

Piacot adtak át Iszkázon

Ünnepi hangulatban adta át új piacterét, melyet több mint száz millió forintos pályázati forrásból valósítottak meg. Cseh József polgármester elmondta, hogy a beruházás révén egy régóta dédelgetett álom vált valóra, amely mind a lakosságnak, mind a termelőknek közös találkozási pontja is lesz.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt év során számos fejlesztés történt a faluban, mint például az iskolaépület felújítása, új játszóterek és orvosi rendelők korszerűsítése, valamint a falubusz beszerzése. Ezek a projektek hozzájárultak a község folyamatos megújulásához és fejlődéséhez is.

Ünnepi hangulatban adta át új piacterét, melyet több mint száz millió forintos pályázati forrásból valósítottak meg
Ünnepi hangulatban adta át új piacterét, melyet több mint száz millió forintos pályázati forrásból valósítottak meg
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, a piac jelentőségét hangsúlyozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a modern online világban, ahol az emberek az ételt is online rendelik, nagyon fontos a közvetlen emberi kapcsolatok ápolása, amelyre a helyi piac lehetőséget is ad. A vidékfejlesztés keretében létrehozott piacok, mint Iszkázé, a termelők és vásárlók közvetlen találkozását teszik lehetővé, lerövidítve a kereskedelmi láncot, így közvetlenül eljuthat az áru a kistermelőtől a vásárlóig. A képviselő hozzátette, hogy az új épület alkalmas lesz falusi disznóvágások megrendezésére is, amelyek manapság már turisztikai attrakcióként is szolgálnak, és a falunapok és szabadtéri rendezvények esetén a rossz idő már nem jelenthet akadályt, hiszen a fedett piactér biztonságot ad a szervezőknek, a látogatóknak egyaránt. Kovács Zoltán záró gondolataként a helyiek figyelmébe ajánlotta a jó polgármestert, így Iszkáz polgármesterét, akivel példa értékű és a közösség javát szolgáló volt az elmúlt öt éves ciklus.

Az ünnepélyes átadó után Kocsis Tamás plébános megszentelte az új épületet, amelyet a Veszprémi Szilágyi Táncegyüttes és a Tapolcai Musical Színpad előadása követett, tovább emelve az esemény fényét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában