Jégeső, jégkár

2024.05.25. 20:33

Söpörni lehetett a jeget, leállt a 82-es főút forgalma (képgaléria)

Húsz percig tartott a jégeső félelmetes kopogása szombaton délután Eplényben, olvasónk elmondása szerint. Először borsó, majd dió nagyságú jegek hullottak az égből. Söpörni lehetett a házak udvarán, annyi összegyűlt.

Rimányi Zita

– Érdekel a meteorológia, figyelem az előrejelzéseket, de most csak záporra számítottam szombat délután falunkban. Először tényleg az eső érkezett meg, aztán egy perc szünet után húsz percig jégeső esett. Főleg borsó méretű jégdarabok, de aztán dió nagyságúak is. Félreálltak az autók a településen átvezető 82-es főúton, egy időre leállt a forgalom – mondta el eplényi olvasónk, Martini Tamás, aki fotókat is küldött a szerencsére ritka időjárási helyzetről. 

Jégeső Eplényben
Jégeső Eplényben
Fotó: olvasó, Martini Tamás 

Nemrégiben még minden szomjas volt a természetben, de a jég és a vele érkező harminc milliméternyi eső, a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék nem tett jót például a repcének. A jégkárt még majd ezután lehet pontosan felmérni, ha ki lehet menni a felázott talajon a szántóföldekre Eplény környékén. Látszik eplényi olvasónk képein, hogy a veteményes növényeit is letarolta a jég. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában