Vidám hangulatú esemény

2024.05.21. 14:00

Tacsitali Felsőörsön: élmény és állatvédelem (képgaléria)

Ötszáz tacsi és gazdi látogatott el az első, nekik szervezett találkozóra Felsőörsre, a Pocca pincéhez, amit Tóth Balázs, a pince tulajdonosa rendezett az elmúlt hétvégén. A vidám hangulatú eseményre, amit sokféle és rendkívül gazdag program kísért, külföldről is érkeztek.

Kovács Erika

Fülöp Ildikó/Napló

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke egyebek mellett azt mondta, a találkozó a felelős állattartásra, az állatvédelemre, az állatok szeretetére irányítja a figyelmet. Üdvözölte, hogy sok kisgyermekes család is érkezett, mert, mint kiemelte, az állatvédelemmel, a felelős állattartással minél fiatalabb korban érdemes megismerkedni. – A ma gyermeke ugyanis a jövő állattartója – vélekedett. 

Ovádi Péter kormánybiztos, a Tacsitali találkozó fővédnöke a résztvevők egy csoportjával Felsőörsön
Fotó: Képviselői iroda/Kovács Bálint

Kontrát Károly országgyűlési képviselő méltatta a gyönyörű balatoni környezetet, a helyszínt, a kutyás-gazdis találkozásokat, a kitűnő szervezést és közösséget, a beszélgetéseket, melyekre kiváló lehetőséget biztosít a rendezvény, mely idegenforgalmi szempontból is jelentős. 

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Kulics Márta polgármesterjelölt egy tacsival és gazdájával a felsőörsi találkozón
Fotó: Kovács Erika/Napló

Tóth Balázs főszervező örömmel beszélt arról, hogy ennyien eljöttek az első találkozóra, amit máskor is megszerveznek majd. Céljuk az is, hogy minél több emberrel megismertessék a helyszínt, a Balatont, mely páratlan természeti kincse Magyarországnak. 

A találkozót számtalan odaillő program kísérte, mint például a kutyás bemutatók, vagy a tacsik futóversenye, amit hatalmas ováció, nagy vastaps kísért, amikor egyik gazditól a másikig elfutottak a négylábúak a szalmabálák között. Sokan érdeklődtek a Kabóca Bábszínház előadása iránt is, igénybe lehetett venni kutyakozmetikát, kínáltak különféle kutyás és kézműves terméket, részt lehetett venni kutya-gazdi fotózáson, és volt izgalmas tombolasorsolás is. A rendezvényen adományokat is gyűjtöttek a Kalandozások a Négylábú Egyesület és a veszprémi Pumi állatmenhely számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában