VOKS 2024

2024.05.28. 09:00

Tapasztaltan és fiatalos lendülettel

A veszprémi 1. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjelöltje a Fidesz-KDNP színeiben Varga Tamás. 33 éves, házas, Veszprémben nőtt fel. Hét éve Ovádi Péter országgyűlési képviselő mellett dolgozik Veszprém és térségének a fejlesztéséért, így volt alkalma megismerni Veszprém minden egyes területének a mindennapjait, a problémáit, és – ahogy fogalmazott – azt, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek vannak még.

Juhász-Léhi István

– Nagy megtiszteltetés volt, amikor Porga Gyula polgármester úr felkért arra, hogy a csapatának a tagjaként induljak Gyulafirátóton és Kádártán, Veszprém 1-es számú választókerületében önkormányzati képviselőnek – fogalmazott Varga Tamás. – A kampányidőszak eddig azzal telt, hogy több száz embert személyesen felkerestem, több száz háztartásba becsöngettem, igyekeztem minél több emberhez eljutni. Egyrészt azért, hogy megkérdezzem: hogy látják a jelenlegi helyzetet? Mire lenne szükség? Illetve, hogy meghallgassam a problémákat, a kéréseket, és hogy miként érzik jelen pillanatban magukat az emberek – mondta el.

 Varga Tamás Fotó: Kovács Bálint

 A képviselőjelölt szerint a visszajelzések többnyire egységesek voltak abban, hogy egy kicsit lemaradva érzik magukat. Úgy érzik, hogy lemaradt a választókerület, főleg a gyulafirátótiak, de Kádártán is sokan ezzel fogadták.

Az a legfontosabb most, hogy egy olyan képviselőt kapjon ez a választókerület, aki hatékonyan tudja az ott élők igényeit eljuttatni a városvezetés felé, és aki hatékonyan tudja az érdekeiket képviselni abban is, hogy ezt a folyamatot meg tudjuk állítani – mutatott rá a képviselőjelölt, aki elmondta, nagyon sok család költözik ki ezekre a területekre, a népesség növekszik Gyulafirátóton és Kádártán is.

– Az ott élőknek és az új beköltözőknek is egy olyan életteret kell teremteni, amire igényük van. A problémák? Utak és a járdák felújítása, vízelvezetés megoldása, de sok kérdés érkezett a 82-es út Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő szakaszával kapcsolatban, ami jelenleg is előkészítés alatt áll kormányzati támogatásból – sorolta Varga Tamás. – Megválasztásom esetén azért fogok dolgozni, hogy a következő években fizikailag is elindulhasson a beruházás – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a választókerületben épülő új katonai bázis kapcsán a legfontosabb, hogy visszaálljon a mindennapos kapcsolat a honvédséggel, az emberek megfelelő információhoz jussanak, tudjanak kérdezni.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy Gyulafirátóton a következő ciklus egyik kiemelt feladata lesz az iskola felújítása, de a művelődési házban is van tennivaló. Kádártán pedig a járdák felújítása mellett a Séd-patak medrének a rendbetétele lesz nagy feladat a következő években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában