Kínai delegáció a Pannon Egyetemen

2024.05.21. 17:00

Újabb nemzetközi kapcsolat épül

A nemzetközi tudományos együttműködések előmozdításának jelentős lépéseként a kínai Ningbo University of Technology (Ningbo Műszaki Egyetem) delegációja látogatást tett a Pannon Egyetemen nemrég. A kínai egyetem kulcsembereiből álló delegáció megbeszéléseket folytatott a két intézmény bölcsészettudományi karai közötti partnerség létrehozásáról.

Benkő Péter

A látogatás a márciusban megkezdett együttműködés folytatása volt, amelynek során megalapozták a tudományos kutatásra, a diákcserére és a kulturális kezdeményezésekre összpontosító stratégiai partnerség létrehozását. A mostani látogatás során folytatott megbeszélések közvetlen nyomon követésként szolgáltak, és a vállalt kötelezettségek gyakorlati megvalósítását célozták. A ningbói küldöttség tagjai Wu Yuxia, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja; Sun Xiaojing, a Szlovén Tanulmányi Központ igazgatóhelyettese; Du Ying, a Kulturális Kommunikációs Intézet vezetője voltak.

Szentgyörgyi Szilárd, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának dékánhelyettese az intézmény kari vezetőivel folytatott megbeszélések előtt végigvezette a delegációt a Humántudományi Kar épületében. A megbeszélések a nap folyamán Szekér Viviennel, a Nemzetközi Főosztály vezetőjével folytatódtak. A találkozót pozitív élményekkel zárták, mindkét fél határozottan támogatta a javasolt kezdeményezéseket. A Pannon Egyetem és a Ningbo University of Technology várhatóan részletes cselekvési tervet fog kidolgozni együttműködésük hivatalossá tételének céljából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában