Megvalósult beruházások

2024.05.25. 17:30

Városias környezetet alakítottak ki

Szombaton délelőtt adták át a Dr. Laczay Antal park beruházását és a szomszédos egykori Berta-kórház területén felújított pavilont, valamint mezítlábas sétányt Devecserben.

Tóth B. Zsuzsa

Ferenczi Gábor polgármester a park átadása kapcsán elmondta, hogy a területen három évvel ezelőttig egy névtelen terület volt. – Az egykori Fehér-tó területe volt, amelyet az 1960-as években kezdtek feltölteni. Egy darabig volt csak adott a járdakapcsolat a város felől, a közterületen csak a füvön keresztül lehetett megközelíteni a buszmegállót. Kulturálatlan módon lehetett csak parkolni, pedig itt, a mostanra megmentett, egykori Berta-kórház területén működik a város szociális intézménye, a szakorvosi rendelők, a védőnői szolgálat.

Ferenczi Gábor polgármester szerint a park kialakításával városias környezet található már az egykori Berta kórház előtti frekventált területen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A közelmúltban pedig két háziorvosi rendelőt alakítottunk ki. Nagyon fontos ezen közintézmények megközelítése, az idelátogatók parkolásának biztosítása. Komplex a beruházás, hiszen elkészült a gyalogátkelőhely és az az útvonalhálózat, amely biztosítja a Mikes utcától a Budai Nagy Antal közig, valamint egy leágazással a Mező utca irányába a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedést. Elkészült egy 22 férőhelyes parkoló akadálymentes és családos parkolóhelyekkel, valamint egy gyalogos átvezetéssel folytatódik a gyalogos és kerékpáros útvonal a József Attila, a Mikes utca irányába. Ezeket a fejlesztéseket szeretnénk majd folytatni, hiszen a kerékpárút szakaszát meg kell hosszabbítani az új temetőig, hogy a Devecsert és Tapolcát összekötő úton ne kelljen a kerékpárosoknak az autók közt haladniuk. A további tervek között szerepel, hogy a József Attila és a Mikes utcában megépítsük a járdákat, valamint a Mező utcai járdát is fel kell újítani – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a parkban virágágyásokat alakítottak ki, kiépítették a korszerű közvilágítást, a csapadékvíz-elvezetést, így elmondható, hogy városias környezet található már ezen a frekventált helyen. A teljesen önerőből megvalósult, több mint százmillió forint értékű beruházást annak harmadából tudta kivitelezni a város, hiszen az önkormányzat cége, a Városüzemeltetési Kft. végezte a munkálatok legnagyobb részét, és az önkéntes munka ugyancsak jelentős volt. 
Az átadást követően avatták fel a névadó emléktábláját a parkban, továbbá a szomszédos Berta parkban a felújított közösségi pavilont és a Nők Devecserért csoport által létrehozott mezítlábas ösvényt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában