Információk

2024.05.22. 09:32

Veszprémi kórház, urológia – ezt nem árt egyértelműen tudni!

Mivel többfajta hír kering és terjed a Veszprém vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház urológiai osztályával kapcsolatban, utánajártunk, mi a valós helyzet, rákérdeztünk, igaz-e, hogy június elsejétől szünetel a fekvőbeteg-ellátás a veszprémi kórház urológiai osztályán, s milyen megoldáson dolgoznak.

Benkő Péter

Az intézménytől azt az információt kaptuk – és kifejezett kérésükre közöljük –, amit a Telex kérdésére válaszolt Lang Zsuzsanna megbízott főigazgató. Ennek lényege: „Humánerőforrás-nehézség miatt június elsejétől átmenetileg szünetel a fekvőbeteg-ellátás.” Az igazgató hozzátette, a fekvőbeteg-ellátással kapcsolatos háttéregyeztetések jelenleg is zajlanak.

„A vármegyei és városi kórházak közötti együttműködés révén minden fekvőbeteg-ellátásra szoruló beteg számára biztosított lesz az ellátás. Intézményünk a honlapján, közösségi médiafelületein, valamint a háziorvosokon keresztül folyamatosan tájékoztatja a lakosságot az ellátással kapcsolatos tudnivalókról. Az intézmény munkatársai mindent elkövetnek azért, hogy a fekvőbeteg-ellátás mielőbb zavartalanul folytatódhasson a kórházban” – írta a főigazgató.

Az urológiai betegek számára a járóbeteg-ellátás továbbra is biztosított a veszprémi kórházban, valamint a sebészeti osztállyal együttműködve heti két napon – minimálisan invazív, gyors felépülést célzó – egynapos sebészeti ellátást is nyújtanak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában