Választás 2024

2024.06.06. 21:34

Híd a Városért Egyesület: jobb parkolást a városba

A Jutasi lakótelepen az Agóra tíz évvel ezelőtti felújítása óta mintha megállt volna az idő, ezt mondta egy napokban tartott sajtótájékoztatón Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, ellenzéki polgármesterjelölt. Benczik Gabriella, Guzslován Gábor önkormányzati képviselők és Sőregi Attila, Mihályi Balázs önkormányzati képviselőjelöltek is szót kaptak.

Juhász-Léhi István

Sőregi Attila növelné a parkolóhelyek számát, mert a parkolási nehézségeken javítani kell. Úgy vélte, ez a lakókkal egyeztetett módon lehetséges, a zöldfelület csekély igénybevételével.

Guzslován Gábor arról beszélt, a lakótelepen új parkolókat kell kialakítani, a jelenlegieket át kell strukturálni, mindezt az ingyenesség fenntartásával. Fontos a gyalogátkelő jobb megvilágítása és a járdák megújítása. Kijelentette, patronálja a helyi polgárőrséget.

Benczik Gabriella a fás és bokros területek felszámolása nélkül szeretné növelni a parkolóhelyek számát. Beszélt arról is, hogy a 

Hartmann Ferenc (középen) szerint a Jutasi lakótelepen megállt az idő Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Híd a Városért Egyesület az épületek felújításához pályázati rendszer kidolgozását szorgalmazza, amely más mellett támogatást nyújt az energiahatékonyság javítására, a liftek felújítására. Szerinte ideje végre akadálymentessé tenni a lakótelepek járdáit is.

Mihályi Balázs a parkolási rendszer fonákságaira hívta fel a figyelmet. Ingyenessé tenné (belépőjegy felmutatásával) például a közösségi közlekedést egy-egy arénás rendezvény kapcsán. Fedett, zárható kerékpártárolót is építene körzetében, a polgárőröket is bevonná a közrend védelmébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában