Gyereknap

2024.06.10. 17:30

Játék az eperfa alatt: gazdag programokkal várták a családokat Pápán

A Pannonia Reformata Múzeum gyermeknapi találkozásra várta a családokat. A gazdag programot az ország első keresztyén utazó játszóháza, a Napraforgók Játszóház biztosította a kicsiknek és nagyoknak.

Haraszti Gábor

Örömben és áldásban gazdag volt a családi délután Fotó: Horváth Andrea

A Játék az eperfa alatt címet viselő program az ótemplomban evangéliumi koncerttel kezdődött, amit evangéliumi bűvészműsor színesített. A program szimbóluma a napraforgó volt, ennek jegyében szervezték a játékos és kézműves-foglalkozásokat, a játszóház pedig gondoskodott a zenéről, a dalokról, sőt Grünwald Norbert személyében egy bűvész is érkezett velük.

Fotó: Horváth Andrea

– Világéletemben tetszett a bűvészvilág, kiskoromban még nem igazán voltak elérhetőek a bűvészdobozok, így viszonylag sok időnek kellett eltelnie, mire el tudtam kezdeni megismerni ezt a szakmát, melyet lassan tíz éve űzök már. Nagyon hálás és jó közönséggel találkoztam Pápán, igyekeztem elsősorban a gyerekeknek szóló trükköket bemutatni, az életkorukhoz illő előadásmóddal. Először színpadi trükköket mutattam, majd lehetőség volt közelebbről is átélni és megismerni a bűvészet világát – mesélte a bűvész.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető elmondta, a cél az volt, hogy a délutánnal az evangéliumi örömhírt hirdessék.

– Kollégáimmal sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen tematika köré fűzzük fel a délutánt, végül a Napraforgók Evangéliumi Játszóházat találtuk meg. Gyűjteményünkben található egy ajkai, 1647-es úrasztali terítő, melyen a napraforgók mint tanítványok jelennek meg szimbólumként. Így lett a családi délutánunk visszatérő motívuma a napraforgó, melynek üzenete: Te is lehetsz tanítvány! A gyerekeké, a fiataloké a jövő, nekik szerettük volna játékos, zenés formában az evangéliumot eljuttatni.

A program keretében Lazsádi Ákos és zenésztársai egy rendkívüli koncertet adtak, melynek a gyerekek tevékeny részesei voltak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában