Tapolca

2017.12.11. 17:29

Tabutémát feldolgozó történetet hallhattak a gyerekek

December első hete gyermekkönyvhéttel telt a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegében. Ez alkalomból Dóka Péter, a Móra Kiadó író-szerkesztője látogatott el a könyvtárba.

Smidhoffer Eszter

Dóka Péter mesélés közben Fotó: Nagy Anikó

Az író-olvasó találkozón a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozata és a Bárdos Lajos Általános Iskola újságíró csapata vett részt. A bárdosos csapat külön interjút is készített Dóka Péterrel.

Az író hamar megtalálta a gyerekekkel a hangot, oldott légkört varázsolt maga köré. A beszélgetés fő témája a 2013-as Ünnepi Könyvhéten megjelent népszerű ifjúsági könyve, A kék hajú lány volt. A tabutémát feszegető történet, – ahogy néhány éve 2013-ban – most is felkeltette a gyerekek érdeklődését. A fiatalok alig várták, hogy az író részletesen elmesélje a könyv egészét. A címlap és a rajzok alapján mesének tűnhet a történet, de mégsem az, inkább egy meseszerű történetbe ágyazott komoly téma, amivel érdemes foglalkozni.

Dóka Péter mesélés közben Fotó: Nagy Anikó

A könnyed beszélgetést vetítés és interaktív játékok tették még színesebbé. A könyvben szereplő képek kerültek vászonra, melyeket Lakatos István illusztrált. A Kék hajú lány története alapján izgalmas játékba vonta be a szerző a gyerekeket. Ilyen volt a szerepjáték is, amit nagyon élveztek.

A felsősök sok okos, értelmes kérdést tettek fel a könyvvel kapcsolatban. Dóka Péter egy bölcs megállapítással hárította el a gyerekek érdeklődését.

A gyerekek figyelmesen hallgatják az írót Fotó: Nagy Anikó

- Nagyon sok mindent elmondtam nektek a szereplőkről és a történetről, mégis szinte semmit sem mondtam. Erre majd akkor jöttök rá, amikor elolvassátok a könyvet, amely a könyvtárból is kölcsönözhető – mondta a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában