április 11.

2018.04.11. 07:20

A magyar költészet napján „Posztolj verset az utcára” Te is! (frissítve)

Veszprémben idén is, az elmúlt évekhez hasonlóan csatlakozott a Gittegylet kultgerilla akciójához.

veol.hu

A Posztolj verset az utcára mozgalom idén is bekebelezi a várost. Veszprém az elmúlt években is aktív tagja volt a kezdeményezésnek, és az itt élők szeretettel fogadták a kultgerilla akciót. Az esemény leírása szerint: „Bárhol éltek a világon, egyedül, párban, barátokkal, családdal, bármilyen helyi szervezet, intézmény szervezésében indultok útnak verset posztolni József Attila születésének 113. évfordulóján, 2018. április 11-én, osszátok meg mindenkivel a www.posztoljverset.hu-n keresztül! ”

Tavaly 14 országban több mint kétezer verset posztoltak az utcákra József Attila születésnapján.

A hogyanban is segítenek a szervezők:

„Számtalan izgalmas formát választottatok, ami messze túlmutat az egyszerű ragasztáson. Krétával aszfaltra is kerültek versek, üvegfalra festékkel, kavicsból, virágból a természetbe, volt aki szórólapként osztogatta, és több intézmény, szervezet, klub is csatlakozott hozzánk.” – írják honlapjukon.

A veszprémi eseményt IDE KATTINTVA érhetitek el.

 

Frissítés:

A Veszprém Megyei RFK megkeresésünkre a következő szabályozásokra hívták fel az akcióban résttvevők figyelmét: tájékoztatjuk, hogy a plakátok és egyéb reklámok közterületen történő elhelyezését, a köztéri padokra vonatkozóan is, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény valamint a 224/2011. (X.21.) kormányrendelet szabályozza.

A járdákra krétával abban az esetben lehet írni, rajzolni, ha az a közlekedés biztonságát nem veszélyezteti.

A buszmegállók falaira illetve kirakatokra ragasztani, írni vagy rajzolni csak a tulajdonos belegyezésével és engedélyével lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában