Papírra vetett érzelmek

2018.06.06. 09:16

N. Péntek Zsófia a Tűnődések című kötetét, Poór Andrásné Tatai Izabellával mutatta be

A művelődési ház és a Makovecz Klub együttes szervezésében, N. Péntek Zsófia, Tűnődések című kötetének bemutatóját a Makovecz Házban tartották a közelmúltban. Az írónő beszélgetőtársaként Poór Andrásné Tatai Izabella, segítségre volt a kötet bemutatásában.

Borsos Renáta

Poór Andrásné Tatai Izabella és az írónő N. Péntek Zsófia a Tűnődések című kötetet közösen mutatták be ( balról jobbra) Fotó: Devecseri Városi Televízió

A vidi származású írónőnek, javarészt helytörténeti és falusi életképeket tartalmazó írásai jelentek meg, de verset, mesét is szép számmal írt. Egy sajátos élethelyzetéből adódóan a magány elűzésére, papírra vetette gondolatait, érzéseit. Írásra, és helytörténeti kutatómunkára adta a fejét.

Poór Andrásné Tatai Izabella és az írónő N. Péntek Zsófia a Tűnődések című kötetet közösen mutatták be ( balról jobbra) Fotó: Devecseri Városi Televízió

Az igaz mesék, a Falumesék, az Életmesék, sorsforgácsok, Parasztsors és az Apám emlékére után, végül megjelent a Tűnődések című kötete. Az utóbbiból Szente-Takács Anna, a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója egy általa kiválasztott verssel köszöntötte az írónőt és a megjelenteket. Úgy fogalmazott, a műben szereplő versek, prózák teljes mértékben tükrözik az írónő munkásságát, a múltját, gyökereit, csillapíthatatlan vágyát, hogy az utókor is megismerje mindazt a szépséget, amit az otthon, a szülőföld és a család közelsége adhat az embernek. A kötet bemutatásánál az írónő és beszélgetőtársa is felolvasott egy-egy kiválasztott verset. A közönség a könyv méltatása kapcsán megtudhatta, hogy Zsófiát víg kedélye sok nehézségen átsegítette. Szakmai sikereiről, országos pályázatokon elért szép eredményeiről teljes szerénységgel beszélt. A könyvbemutató kötetlen beszélgetéssel és dedikálással zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában