Sport, körhinta, buli

2018.07.31. 14:00

Parasztolimpia színesítette a bakonytamási falunapot

Paraszt­olimpiával, szórakozási lehetőségekkel, kulturális műsorral, bállal vigadtak a vendégek a falunapon.

Laskovics Márió

A második alkalommal megrendezett felnőtt parasztolimpián nyolc csapat versengett. Jobbra (narancssárga rövidnadrágban) Forsthoffer Zoltán főszervező

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Búcsúval egybekötött falunapi forgatagot rendeztek vasárnap a helyi sportpályán. A programok sorát a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett parasztolimpia nyitotta meg. Előbbiben három, utóbbiban pedig nyolc, a községből és a környező falvakból érkező csapat mérte össze erejét, ügyességét. A felnőttek kategóriájában a négyfős csapatok tizenöt számban (például báladöntés, -állítás, -ugrás, -rakodás, vizes talicskázás, vak talicskaszlalom) népes közönség előtt versenyeztek – tudtuk meg Forsthoffer Zoltán főszervezőtől.

A második alkalommal megrendezett felnőtt parasztolimpián nyolc csapat versengett. Jobbra (narancssárga rövidnadrágban) Forsthoffer Zoltán főszervező Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Idén másodjára, hagyományteremtő céllal tartottuk meg a vetélkedést. A csapat­építő erőt jelentő játék arra hivatott, hogy sokszínűbbé váljék a falunap, a kulturális programok mellett a testmozgásra is ráirányítsuk a figyelmet.

A rendezvénysátorban fellépett a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület, M. Varga Veronika operettslágerekkel, a malomsoki Country csillagok, Tóth Tünde énekes, a homokbödögei Optikai Csalódások, Dömötör Balázs és Rebeka.

Az esti bált megelőzően volt még zumbabemutató, tombolasorsolás, valamint egész nap ingyenes körhinta, gyermekvasút és légvár várta a kicsiket és nagyokat, a kirakodóvásár, a céllövölde s a különféle standok mellett.

Németh Károly polgármester úgy fogalmazott, büszke arra, hogy az önkormányzat mintegy másfél millió forintból biztosítani tudta a térítésmentes szórakozási lehetőségeket, illetve a közös pörköltvacsorát a több száz érdeklődő számára. Megjegyezte, a falunapon vendégül látták a felvidéki testvértelepülésükről, Nagymadról érkező delegációt is.

A faluvezető körkalauzolt a településen, s a szépen kialakított emlékparkok, a betonkerítéssel védett zsidó temető, a múlt ősszel újravakolt, -festett, a községházával harmonizáló óvodaépület, valamint a tavasszal 3,5 millió forintos önerőből, kapuval, játszóházzal, filagóriával, kerítéssel megújult játszótér mind arról tanúskodik, hogy a mintegy 700 lakosú Bakonytamási egy gondos, takaros község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában