imádja a vidéki fellépéseket

2018.08.31. 07:00

Az emberek szeretete adja Bangó Margit számára a mindennapi erőt

Valamit hosszú évtizedekig csak úgy lehet csinálni, ha az ember teljes szívvel és teljes odaadással teszi azt. Akármilyen fáradt is vagyok, ahogy a színpadra lépek, ott a Bangó Margit van már, nem én – mondta fellépése előtt a Magyar Örökség-díjas és Kossuth-díjas előadóművész.

Molnár Sándor

A herendi fellépés legizgalmasabb része az volt, amikor a népszerű énekesnő lejött a színpadról a közönség soraiba, és együtt énekeltek el néhány dalt

Fotó: Molnár Sándor / Napló

Több mint 600 fő részvételével rendezték meg az első Szenior Találkozót, amelyen zsúfolásig megtelt a Fischer Mór sétányon felállított sátor. A rendezvényen a nyugdíjas csoportok fellépései után nagy sikerű koncertet adott Bangó Margit. A Kossuth-díjas énekesnő kérdésünkre elmondta, hogy imádja a vidéki fellépéseket.

– Az az őszinte szeretet, amit a vidéki emberektől kapok, az nekem olyan erőt ad a holnapra, mint amikor Anteus hazamegy és a föld szagából egy jó nagyot szippant magába a következő időkre. Bármilyen rendezvényre megyek az országban, mindenütt nagy szeretettel fogadnak. Az, hogy valaki kap egy tehetséget a jó istentől, az egy dolog, de annyi körítés kell hozzá, mint amikor egy jó tyúklevest akarok főzni és van egy házi tyúkom, de ahhoz még kell répa, karalábé, satöbbi. Annyi sok minden kell hozzá, hogy valaki 52 éve legyen a pályán – fogalmazott. A szépkorúak előtti fellépés apropóján elmondta még, hogy ez a korosztály nagyon értékeli a dalokat és bármit énekel, a nyugdíjas közönség nagyon hálás és ő nagyon szereti őket. Bangó Margit Herendre válogatott dalokkal érkezett. Mint mesélte, ránéz a közönségre és tudja, hogy mi kell nekik. Elújságolta, hogy legutóbb Szerbiában, Topolyán a kenyér ünnepén lépett fel hétezer ember előtt.

– Az az énekes vagyok, akinek mindegy, hogy öt embernek kell fellépni, vagy tizenötezernek – mondta, majd elújságolta azt is, hogy két évvel ezelőtt az Élet menete rendezvényen 40 ezer ember vett részt és ő volt az egyedüli énekes. Hozzá szokott már a tömeghez, de fantasztikus érzés egy ilyen fellépés, amely igazán nagy izgalomba hozza őt. Kiderült az is, hogy Herenden járt már korábban is. A mostani fellépés előtt megkereste egy idősebb úr, hogy dedikáljon egy plakátot. 40 évvel ezelőtt ő volt az ügyelő a kultúrházban, amikor Bangó Margit is fellépett ott Járóka Sándor zenekarával. Később is járt még itt vegyes műsorral, Németh Marika és Kabos László társaságában, de az utóbbi időben nem szerepelt a porcelán városában.

A herendi fellépés legizgalmasabb része az volt, amikor a népszerű énekesnő lejött a színpadról a közönség soraiba, és együtt énekeltek el néhány dalt
Fotó: Molnár Sándor / Napló

 

– Annyi felé lépek fel, legyen az a Carnegie Hall vagy egy kis kocsma, ugyanazt adom, mint bárhol a világban egy nagyszínpadon – vallja. Manapság a fellépések mellett a családja, a nyugalom és a csönd a legfontosabbak a számára. Szerencsére olyan helyen lakik Gyálon, hogy ezek a feltételek mind adottak. – Egy ilyen koncert, nem olyan egyszerű, hogy csak leéneklem. Sokszor maga az utazás 10-15 órákat vesz igénybe és bizony ez elég fárasztó. Emellett a Sláger Televíziónak vagyok az arca, illetve a szólistája, amit nagyon-nagyon szeretek – tette még hozzá. Bangó Margit örömmel újságolta a herendi közönségnek, hogy szeret főzni és miután megnyerte az év sztárszakácsa versenyt felkérték, hogy írjon szakácskönyvet a hagyományos magyar ételekről. Azóta már a negyediket készíti és szakácskönyveivel részt vett a francia székhelyű Gourmand World Cookbooks Awards-on, ahol három megjelent gasztronómiai kiadványa is nyertes lett a magyarországi kiadványok között.

A herendi fellépés legizgalmasabb része az volt, amikor a népszerű énekesnő lejött a színpadról a közönség soraiba. A sátor több pontján is beült a nyugdíjasok közé és velük együtt énekelte el egy-egy népszerű dalát, miközben a közelben lévők sorra készítették telefonjaikkal a képeket róla. A koncert végén természetesen a vastaps és a ráadás sem maradt el, hiszen valóban hálás közönségnek bizonyultak a Szenior találkozó résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában