A repülés boldogsága

2018.12.20. 11:00

Régi-új dalokkal hangolta fel a lelkeket a 701-es csoport

A szeretet, a szerelem különböző stációit énekelte meg legutóbbi fellépésén az egyik alapító tagot a közelmúltban elvesztett 701-es csoport.

Laskovics Márió

A 701-es csoport hagyományteremtő céllal adott koncertet idén is az Edvy Malom Fogadóban. Balról Illés Csaba, Kemenczki Gábor, Csigi Zsolt, Marton Bence és Lődi Bence

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Szerelmen innen és túl címmel, új hangzással adott koncertet a 701-es csoport múlt pénteken az Edvy Malom Fogadóban. Sántha Csaba tulajdonos köszöntőjében elmondta, az Értékeink élőben előadás-sorozat keretében megvalósult koncerten lelki feltöltődés várta a közönséget.

A 701-es csoport hagyományteremtő céllal adott koncertet idén is az Edvy Malom Fogadóban. Balról Illés Csaba, Kemenczki Gábor, Csigi Zsolt, Marton Bence és Lődi Bence Fotó: Laskovics Márió/Napló

A harminchat éve az ELTE kollégiumának 701-es szobájában megalakult, és az utóbbi években fiatal zenészekkel kibővült együttes frontembere, Csigi Zsolt közölte, mozgalmas év van a hátuk mögött. Különféle irodalmi fesztiválokon vettek részt, többek között Székesfehérváron és Bozsokon. A tavaly novemberi fellépésük után hagyományteremtő céllal tértek vissza az Edvy malomba koncertezni. Mint mondta, az alapvetően a szeretetről, a szerelemről szóló dalaikkal igyekeztek adventi meghitt hangulatot varázsolni hallgatóságuk számára. Szomorú hír a zenekar életében, hogy októberben elhunyt az egyik alapító tag, Kovács Attila, aki ütős és fúvós hangszereken játszott. A műsorral rá is emlékeztek.

Csigi Zsolt (ének, gitár) megjegyezte, a kétgenerációs zenekar nem gondolkodik új tagon. A fúvós szekciót tudják nélkülözni, az ütőst pedig Lődi Bence viszi tovább.

Illés Csaba (szintetizátor, hegedű, brácsa, gitár) úgy fogalmazott, a szűk másfél órás koncerten a szerelem különböző stációit énekelték meg, felszárnyaltatva a közönséget Csigi Zsolt magvas dalszövegeivel, és saját szerzésű, befogadható dallamaival.

– A repülés boldogságára akartunk emlékeztetni. A zene és a szöveg szimbiózisa olyan többletet adhat az embereknek, ami segíthet a mai, nem túl szép világunk nehézségei fölé emelkedni. A zenészeknek az a feladata, hogy adjanak. Régi-új dalokat hoztunk, melyek a fiókban hevertek, de érdemesek voltak a leporolásra. Ebben nagy segítségünkre vannak a fiatal tagok – Kemenczki Gábor (gitár, ukulele), Marton Bence (basszusgitár), és Lődi Bence (ütős hangszerek) –, akik nagy örömünkre szintén felvállalták e stílust. A zeneszerzésbe egyelőre még nem mernek beleszólni, így kettőnknek szabad a kezünk – tette hozzá Illés Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában