Szerelem, család és egy új musical

2019.05.14. 11:00

Pintér Tibor a Honfoglalás című rockoperában lépett fel Alsóörsön

Egy tűt sem lehetett leejteni az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében, olyan sokan voltak kíváncsiak a közelmúltban a Pintér Tibor által rendezett, kétfelvonásos Honfoglalás rockoperára. A Veszprémhez ezer szállal kötődő Tenyával az előadás szünetében beszélgettem.

Szendi Péter

A Honfoglalás rockopera is arról szól, hogy a gyökereinkhez ragaszkodnunk kell, a magyarságtudatunkat pedig ápolnunk szükséges – vallja Pintér Tibor Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

– Csodálatos emlékeket őrzök Veszprémről és a Balaton északi partjáról. Ahogy beérek Balatonfűzfőre, máris felmegy bennem az adrenalin, a szívem sokkal jobban ver. Édesapám a Váci Mihály Irodalmi Színpadnak volt a vezetője, így ez is meghatározta az életemet. A Honfoglalás rockopera is arról szól, hogy a gyökereinkhez ragaszkodnunk kell, a magyarságtudatunkat pedig ápoljuk – kezdi a beszélgetést Pintér Tibor, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, rendezője és producere.

Pintér Tibor csodálatos emlékeket őriz Veszprémről és a Balaton északi partjáról. Édesapja a Váci Mihály Irodalmi Színpadnak volt a vezetője, így ez is meghatározta az életét Fotó: Szendi Péter

A lovak iránti szeretete Balatonalmádiban, egy csárdában kezdődött. Amíg a szülei ebédeltek, kisgyerekként felkéredzkedett egy lóra, és azt hazudta, hogy ő már nagyon jól lovagol. A ló elvitte az erdőbe, a lovász utánament, és ott megpecsételődött a sorsa, mert érezte, hogy ez egy örök szerelem lesz közte és a lovak között.

Boldogan kezdődött ­Pintér Tibor éve, hiszen Ilyés Jennifer, a Nemzeti Lovas Színház társulatának színésznője elrabolta a szívét. A színész és kedvese ugyan évek óta ismerték egymást – sőt, Tibor számos darabban rendezte már a színésznőt, a Jimmy musicalben szerelmespárt alakítottak –, ám jó ideig csak barátok voltak. Eszükbe sem jutott, hogy más is legyen közöttük, aztán a tavalyi év egyik utolsó előadásán érezték először, hogy valami történt velük. Tibor szerint nagyon komoly a kapcsolatuk, ezt Jennifer is megerősítette, aki közben odajött mellénk, hatalmas pocakkal, de mindez csupán a szerep kedvéért volt, hiszen egy állapotos besenyő lányt játszott a Honfoglalásban. Pintér Tibor úgy érzi, kész lenne még egy gyermeket vállalni fiatal kedvesével.

– Ha úgy hozza az élet, szívesen babáznék újra. A korom egyáltalán nem befolyásol ebben, szerintem kellően fitt és fiatalos vagyok. A megfelelő társsal biztosan vállalnék gyermeket, és most úgy érzem, ez a valaki mellettem van – folytatta tovább a beszélgetést Tibor, akinek Janza Katától van egy 21 éves lánya Janka, második hitvesétől, Nyíri Beától pedig a 13 éves Máté. Igyekszik velük is sok időt tölteni, megpróbál jó apa lenni, sok közös programot szerveznek a gyerekekkel.

A Honfoglalás rockopera is arról szól, hogy a gyökereinkhez ragaszkodnunk kell, a magyarságtudatunkat pedig ápolnunk szükséges – vallja Pintér Tibor Fotó: Szendi Péter

A Nemzeti Lovas Színház igazgatója a tavalyi Zámbó Jimmy-darab után ismét musicalt készít, ezúttal Demjén Rózsi életművéből, A szabadság vándorai címmel, amelyet a tervek szerint a nyár végén mutatnak be.

Pintér Tibor hosszú ideig tárgyalt az énekessel, mire végül Demjén rábólintott a dologra.

– Nagy álmom volt, hogy egyszer együtt dolgozhassak Demjén Ferenccel, akinek a dalait én is évtizedek óta dúdolom. Ő egy élő legenda, akinek az életműve a magyar könnyű­zenei élet kincse. Mindenképpen azért kiáltanak a dalai, hogy egy gyönyörű történetet szőjenek köréjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában