szezonnyitó kiállítás a kultúrházban

2019.06.04. 22:00

Lelkesen festenek a Csopaki Képzőművészeti Egyesület tagjai

Szeretettel, örömmel, lelkesen festenek a Csopaki Képzőművészeti Egyesület tagjai, akik a kultúrházban állították ki legújabb munkáikat.

Napló-információ

A tizenkét alkotó kiállítását Balla Emőke újságíró nyitotta meg Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Csopaki Képzőművészeti Egyesület 2001-ben alakult. Tizenkét tagú a csoport, tagjai munka mellett, szabad idejükben festenek. Különböző emberek, de közös bennük az alkotni, a megmutatni és megmutatkozni vágyás, az elhivatottság, odaadás. Hetente találkoznak, sokat tanultak, fejlődtek az elmúlt években. Egymást is figyelik, ösztönzik; a másik jelenléte inspiráló, az újak lelkesedése a régóta alkotókat, a tapasztaltakat is magával ragadja. Számos kiállítást rendeztek, rendszeresen részt vesznek a meghirdetett tárlatokon, zsűriztetéseken. Az alkotók tanára Kádár Tibor festőművész, aki büszkén elemzi mindegyikőjük munkáját, biztatja, támogatja, értékeli és elismeri őket, mondta a csopaki szezonnyitó kiállítást megnyitó Balla Emőke. Az újságíró úgy fogalmazott: „Szerencsés az az ember, akinek van közössége, ahova tartozhat. Szerencsések a Csopaki Képzőművészeti Egyesület tagjai, hogy itt, egymásban, a közös hobbi, szenvedély által közösségre leltek.”

A tizenkét alkotó kiállítását Balla Emőke újságíró nyitotta meg Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elmúlt évből két programot emelt ki: a hagyományos alkotótábort, amelyet tavaly ősszel Bakonybélben szerveztek, valamint a Veszprémi Petőfi Színház februári kiállítását; a Csopaki Képzőművészeti Egyesület és a Herendi Vizuális Műhely tagjai Mo­liere Tartuffe című bemutatója előtt, a vígjátékhoz kapcsolódva állították ki munkáikat.

A tárlaton Denkné Béki Júlia, Erdélyi Zsuzsa, Grimm József, Héhn Zsuzsa, Huszár Tamás, Kádár Erika, Kővári Zsuzsa, Meilinger Edit, Mógor Judit, Preisz Ádám, Schmidt Mária és Végh-Mozgai Heni alkotásai láthatók.

A megnyitón zongorán közreműködött Végh Hunor és Végh Koppány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában