Saját örömükre készítik alkotásaikat

2019.08.06. 11:00

Honvédelem és képzőművészet – Kiállítás nyílt Ősiben

Közös tárlaton mutatkoztak be az MH Bakony Harckiképző Központ amatőr alkotói a közelmúltban az ősi közösségi házban.

Szabó Péter Dániel

Andrási Attiláné mutatta be és méltatta az alkotókat a tárlat megnyitóján

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A tárlaton fotókat, festményeket, pasztellrajzokat, valamint más, különleges technikával készült alkotásokat is megtekinthettek az érdeklődők.

– A tagok szabadidejükben alkotnak, elsősorban saját örömükre. Folyamatosan képzik magukat, így színesítve kifejezésmódjukat. A várpalotai székhelyű alakulat vezetősége támogatja és bátorítja azt a csoportot, mely egyben a Honvéd Kulturális Egyesület tagja is – mondta el a kiállítás megnyitóján Andrási Attiláné.

Andrási Attiláné mutatta be és méltatta az alkotókat a tárlat megnyitóján
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az Ősiben rendezett tárlaton összesen nyolc alkotó munkáit láthatta a közönség, őket szintén Andrási Attiláné mutatta be a megjelenteknek. Elhangzott, Fröschl Mónika folyamatosan képezi magát, több újdonságnak számító technikát is elsajátított. Horváth Beáta szénnel, grafittal, temperával és akrillal is dolgozik. Munkásságát bátor színhasználat jellemzi.

Kovács Mónika 2010 óta foglalkozik festészettel. Szívesen kísérletezik a technikákkal, és folyamatos tanulás és tanulni vágyás jellemzi. Lászlóné Nesó Dóra természetfotóival mutatkozott be a kiállításon. Pintér László fotós munkája egyben a hobbija is. A tárlaton egy díjnyertes fényképét is láthatja a közönség.

Plank Csaba természetfotós szerint fontos, hogy jókor legyünk jó helyen. Lenyűgöző fényképei több éve visszaköszönnek a Magyar Vadászlapban is. Somogyi László több mint két évtizede foglalkozik a képzőművészettel, míg Venczel Virágot 2010 óta foglalkoztatja komolyabban festészet. Alkotásaiban az emberekről való nyílt és tiszta gondolkodás az irányadó.

A kiállítás megnyitóján színvonalas műsort adtak az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában