flamingóbáb és egyszarvú

2019.08.12. 07:00

Nyári programok a tapolcai könyvtárban

Nyáron, a hőségben a legtöbb gyerek bekuckózik otthon a szobájába vagy a strandon hűsöl. Emiatt nagyon nehéz kimozdítani őket, ám a Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtárosainak mégis sikerült.

Smidhoffer Eszter

Gyönyörű flamingók és egyszarvúk születtek

A könyvtár gyermekrészlegén több héten keresztül meséltek, kreatív foglalkozást tartottak a könyvtárosok a gyerekeknek. A nagy meleg és a szünidő ellenére kicsik, nagyok szép számmal megjelentek, részt vettek a programokon. Többen a szüleikkel, nagyszüleikkel együtt érkeztek, így igazi családi alkotó délelőtt kerekedett a könyvek társaságában.

Mesenézés után feldolgozták a látottakat a kicsik

Hétköznap Vasáros Ferencné gyermekkönyvtáros diafilmes mesefoglalkozásra és papírszínházra invitálta az érdeklődőket. A mesék izgalmas palettát állítottak fel, igazi mai kortárs alkotásokkal ismerkedtek a gyerekek. Elsőként az Egy kupac kufli, majd a Kicsi Mimi nagytesó lesz, végül a Kisvonat a Moha-völgyben mesét láthatták a gyerkőcök. A filmezés után különböző játékos feladatokat kaptak az adott mese témájával kapcsolatban, amit nagyon élveztek. A papírszínházas előadáson A hétfejű tündér, Csizmás kandúr és A császár új ruhája meséket hallgatták a kisebbek.

A kézműves foglalkozásokra Nagy Anikó gyermekkönyvtáros péntek délelőttönként várta az érdeklődőket. Minden alkalomra különböző díszeket, használati tárgyakat talált ki, melyeket a gyerekekkel közösen elkészített. Az első téma a dzsungel volt, majd háztartási eszközök felhasználásával kutyabábot készítettek. Ezt követte a pólófestés, ahol teljes mértékben kiélhették kreativitásukat a résztvevők. Itt festékfújással tették személyesebbé az otthonról hozott pólót.

Gyönyörű flamingók és egyszarvúk születtek

Utolsó alkalommal flamingóbábot és mágneses egyszarvút készítettek a gyerekek. Kisebbek és nagyobbak hasonlóan élvezték a barkácsolást, egy-egy alkotásnál visszaköszönt a készítője személyisége, képzelet-, és fantáziavilága. Legközelebb szeptember harmadik hetében várják az alkotni vágyókat a könyvtárban. A nyári foglalkozásokat Gárdonyi Géza Veszprém megyében című kutakodó klubdélután zárja, amelyre Hosszú Mária könyvtáros várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában