Örökzöld dallamok

2019.11.26. 07:00

A régi Pesti Vigadó hangulatát idézték a badacsonytomaji díszletek

A több helyszínen kulturális élménytérként működő Kultkikötő szervezésében a felhőtlen kikapcsolódás jegyében szórakoztatta a nagyérdeműt az Orfeum Vándorszínpad nagyszabású operettgálája.

Borsos Renáta

Kalocsai Zsuzsa királynői kisugárzásával szinte azonnal elnyerte a nézők szívét

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hazánkban és külföldön is elismert Orfeum Vándorszínpad szólistái – Birinyi Mónika szubrett és Bálint Csaba tenor – a Budapesti Operettszínház primadonnájával, Kalocsai Zsuzsával kiegészülve emlékezetes élményt nyújtottak a művelődési központban.

Előadásukban a könnyed eleganciát a humorral vegyítették.A társulatot Bálint Csaba álmodta meg és hívta életre 2008-ban. Vágyott koncepcióját elérte: betöltötte a Kovács József halála és az Interoperett megszűnése utáni űrt. Elszántan hitte, hogy a 21. században is van igény korosztálytól függetlenül, a minőségi, hangulatos, tradicionális operettjátszáson alapuló, mégis a megújulás jegyeit magán viselő előadásmódra. Repertoárjuk rendszerint operett, opera, musical, sanzon-kuplé, valamint közkedvelt és ismert magyar nótákból áll.

Legutóbbi előadásuk alkalmával Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Fényes Szabolcs, Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Zerkovitz Béla, Szirmai Albert és Johann Strauss szerzeményeiből ismert örökzöldekkel léptek színpadra. A régi Pesti Vigadó hangulatát idéző dísz­letek között, az attraktív jelmezeket viselő művészek a lendületes tánckar közreműködésével olyan álomvilágba repítették a publikumot, amelyről a sajátos zenei műfaj szól. Tapsból, hangos kacagásból, művészek és közönség együtt énekléséből nem volt hiány az este folyamán.

Kalocsai Zsuzsa királynői kisugárzásával szinte azonnal elnyerte a nézők szívét
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A primadonna szerepkörben Kalocsai Zsuzsa királynői kisugárzásával és professzionális hangjával szinte azonnal elnyerte a nézők szívét. A hallgatóság között helyet foglaló urakat előadásmódjával Birinyi Mónika bűvölte el.

A női szimpátiát azonnal kiváltó Bálint Csaba humoros jeleneteiben emlékezetes színészi alakítása mellett nagyívű énekléssel is megkoronázta az estét. A műfaj és a művészek iránti elismerést a nézők percekig tartó vastapssal honorálták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában