színek bűvöletében

2020.01.23. 11:00

Lukács László festményeiből nyílt kiállítás Veszprémben

Lukács László amatőr festő műveiből nyílt kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Március 15. úti könyvtárában a napokban.

Marton Attila

20200115 Veszprém, Március 15. úti könyvtár, Lukács László kiállítása. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszprémi autodidakta alkotó Színek bűvöletében című tárlaton legnagyobb számban tájképek láthatók, ugyanis ez Lukács László kedvenc műfaja. Az akvarelleken a különböző évszakokban ábrázolt Balaton, erdei és mezei csapások, valamint virágos rétek jelennek meg.

Csik Richárd és Lukács László a megnyitón
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Lukács László képzőművésznek készült, ám végül nem végzett festészeti iskolát, autodidakta módon tanult festeni, és a vendéglátás lett a hivatása. Kedvtelésből azonban egyre több képet készített már munkája mellett is, mióta nyugdíjba vonult, még aktívabban alkot, rövid ideig tagja volt az alsóörsi festőkörnek is. A csoport vezetője, Horváth Lajos mondta róla, hogy festőként látja a világot, és megvan az alaptehetsége a képzőművészethez. Csik Richárd festőművész megnyitójában arról beszélt, a magasművészetre és az autodidakta festészetre is jellemző a tájképek készítése. Hozzátette, Lukács László az amatőr alkotókra jellemzően nagy örömmel készíti műveit.

A kiállításon mintegy negyven munkája látható Lukács Lászlónak. A megnyitón az alkotó barátai, Benyovszky Pál Márton és Csáti-Ersók Károly mondtak verset, Ladányi Csenge, a Csermák zeneiskola növendéke fuvolán játszott. A tárlat február 13-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában