Filmzenék és emlékek

2020.01.15. 07:00

Nagy sikerű koncertet adott a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar

Ismert és kedvelt filmzenékkel is várta a közönséget újévi koncertjén a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar a Csermák József Rendezvénycsarnokban. A Péni Béla karnagy vezényelte zenekar minden darabja vastapsot kapott.

Tóth B. Zsuzsa

A zenekart Péni Béla vezényelte az újévi koncerten

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A zenekar Dávid Pétertől a László király indulóval nyitotta az idén is telt házas estet, majd az Ammerland című művel emlékeztek a zenészek a tavaly elhunyt Sáry Gyula nyugalmazott főorvosra, aki minden koncertjükön részt vett, a kezdetektől figyelemmel kísérte munkájukat, elismerve a zeneiskola és a fúvószenekar magas szintű értékteremtő munkáját.

A zenekart Péni Béla vezényelte az újévi koncerten
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A filmzenék színes csokrát A kis hableány című amerikai rajzfilm zenei betétje nyitotta, majd A Karib-tenger kalózai című kalandfilmsorozat zenéjével ismertették meg vendégeiket, amit a Farkasokkal táncoló című film zenéje követett. Ezután Aladdin története idézte az arab világot. Alan Menken filmzenéjét John Moss dolgozta fel, a tapolcai fúvósok pedig örömmel játszották el a zenei betéteket. Afrikát egy Elton John-szám segítségével varázsolták a koncertre a zenészek.

Az Oroszlánkirály című film jól ismert dallamait Hans van der Heide dolgozta fel, de nem hiányozhatott a sorból a The pink panther, a rózsaszín párduc története sem, amint Andrew Lloyd Webber dallamai nélkül ugyancsak nem lett volna teljes a koncert: Jerry Nowak átdolgozásában néhány perc erejéig bepillantást nyert a közönség a Jézus Krisztus szupersztár, az Evita és a Macskák című darabba is. Az ABBA zenekart és Ennio Morriconét szintén megidézték a zenészek.

Emlékdíjat kapott a fuvolista

Amint az a koncert szünetében elhangzott, a tavaly a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának tapolcai szurkolói által alapított Ihász József Emlékdíjat a zenekar egy tehetséges fuvolistája, Mersics Lili kapta. A zenekar erkölcsi kötelességének tartja, hogy bekapcsolódjon a mellrák elleni küzdelembe. Ennek apropóján arra kérték a közönséget, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a január 14-én 17 órakor a tapolcai Városi Moziba szervezett, megelőzésről szóló előadáson, amelyet a szurkolói kör szervez. Elhangzott továbbá, hogy Dobó Zoltán polgármester 2020-ban félmillió forinttal támogatja a zenekar működését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában