költészet, rap és színház egyvelege

2020.01.21. 11:00

Slammerek szavaltak szertelen szövegeket Herenden

A slam poetry egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Az általában három perc hosszúságú szövegeket többnyire előre megírják és fejből mondják el a slammerek.

Molnár Sándor

Bárány Bence, Mészáros Péter és Pion István a herendi slam poetry-esten

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Rendhagyó költészetnapi műsorral várta az érdeklődőket a Pesovár Ernő Művelődési Központ. Három jeles slammer hozta el Herendre a költészet, a rap és a színház egyvelegét szombaton este.

Bárány Bence a Slam Poet­ry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje, a Slam Poetry Győr alapítója, szervezője és műsorvezetője, a 2016-os Európa-bajnokság nyolcadik helyezettje és közönségdíjasa. Mészáros Péter a Slam Poetry Szeged alapító-főszervezője, Hadik Slamtorna győztes, a 2017-es Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese, és ugyanebben az évben az Európa-bajnokság közönségdíjasa. Pion István költő, akinek Atlasz bírja címmel 2013 áprilisában jelent meg tíz év munkáját összefoglaló verseskötete. Ő is a magyar slam poetry egyik kiemelkedő alakja, az első országos bajnokság harmadik helyezettje, aki szerepelt az Oscar-díjas Saul fia című filmben is, ahol Katzot játszotta.

Bárány Bence, Mészáros Péter és Pion István a herendi slam poetry-esten
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A három fiatalember igazán kötetlenül, kerekasztal-beszélgetés formájában avatta be a herendi közönséget a slam poetry rejtelmeibe. Mint kiderült, a műfaj azért jött létre, hogy költői szövegeket versenyeztessenek egymással kocsmai körülmények között. Különleges egyvelege ez a szabadszájúságnak, a szórakoztatásnak és a művészetnek könnyen érthető formában.

Az érdekes műfajból ízelítőt is adtak a fellépők, akik különleges kulturális élményben részesítették a hallgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában