városi megemlékezés

2020.03.14. 11:00

Rendhagyó ünnepi műsort adott a Botev iskola

A hagyományos, március 15-ei városi megemlékezésre ünnepi műsorral készült a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 4. A osztálya.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Sajnos a koronavírus veszélye miatt kialakult rendkívüli helyzetben az ünnepség elmarad a Dózsa téren, és a közös iskolai megemlékezésen sem léphetnek fel élőben a gyerekek a saját iskolájukban. Emiatt csalódottak voltak a műsorban szereplő kisdiákok.

Az iskola vezetősége megoldásként azt találta ki, hogy a negyedikesek csütörtöki jelmezes főpróbáját videóra veszik, amelyet pénteken minden osztály megnézhet majd a saját osztálytermében. A főpróbára meghívást kapott a Napló szerkesztősége és a Veszprém Televízió is.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szereplők nagy lelkesedéssel és szeretettel adták elő műsorukat, amelyre már hónapok óta készültek. Felkészítő tanáruk, Kissné Budai Margit elmondta, hogy augusztus végén értesültek arról, hogy az ő osztályuk lesz az egyik fellépő a városi megemlékezésen. Osztályfőnökként nagy izgalommal állította össze az ünnepi műsort, majd kiosztották a szerepeket, és próba próbát követett.

Az olvasópróbákon nagy hangsúlyt fektettek a szép, tiszta beszédre. A tizennyolc kisdiák nagyon nagy büszkeséggel és magyarságtudattal készült a fellépésre.

A 4.A osztályosok nagy lelkesedéssel adták elő ünnepi műsorukat a tornateremben
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A színvonalas, jelmezes, zenés műsorban elhangzott többek között a Nemzeti dal, a 12 pont, és kuriózumként a Kiss Kata zenekar Magyar vagyok című dalát is elénekelték a Botev általános iskola negyedikes tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában