A méhekre irányul a figyelem

2020.03.04. 16:00

Változatos programkínálattal várja az érdeklődőket a Kékfestő Múzeum

Érdemes időben jelentkezni a programokra, nehogy lemaradjon a gyerek.

Laskovics Márió

A Kékfestő Múzeum programjairól Vonnák Andrea múzeumpedagógus tájékoztatta a sajtót

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Kékfestő Múzeum programjairól tájékoztatta a sajtót Vonnák Andrea múzeumpedagógus hétfőn. Mint mondta, első alkalommal csatlakoznak a 2018-ban indult Beporzók napja elnevezésű kezdeményezéshez. Március 10-én, kedden egyórás múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak melyhez előzetes regisztráció szükséges.

– Mit tehet a beporzókért egy nem természettudományi múzeum? Ipartörténeti műemlékként a festőnövény-kertünkön keresztül tudunk bekapcsolódni a programba, ugyanis a festőnövényeinket is a beporzó rovarok termékenyítik meg. A tematika alapján a gyerekekkel megismertetjük a festőnövényeinket, készítünk magbonbont, méheket népszerűsítő kisfilmet vetítünk le, különböző mézeket kóstolunk, valamint virágültetést is tervezünk – vetítette elő.

Megemlítette az Éjszakázz a múzeumban című programjukat, melyből tavaly hármat valósítottak meg telt házzal. Idén a húsvéti szünethez igazodva, a tavalyihoz hasonló tematikával várják a 9-13 éves merész felfedezőket az ottalvós kalandozásra.

A Kékfestő Múzeum programjairól Vonnák Andrea múzeumpedagógus tájékoztatta a sajtót
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Vonnák Andrea végül a múzeum nyári táborairól beszélt. A tavalyi hat turnus helyett idén hetet terveznek. Az Erzsébet-táborok miatt azonban nem tartanak közvetlenül az iskolazárás után, és lesznek változások a tematikában is.

– Az első a Kő-papír-olló mini tábor lesz 6-8 éveseknek, majd a népszerű Indigó Műhely következik. Idén nem rendezünk régésztábort, viszont lesz helyette egy új, a gasztronómiát előtérbe helyező, úgynevezett Kis konyhafőnök tábor, ahol délelőtt főzünk a 9-13 éves gyerekekkel, délután pedig szabad program, kézművesség lesz. Ezenkívül még két teljesen új felépítésűt szervezünk: a Fuss és Fess táborban a mozgáskultúra és a művészet, a Kreatív sajtkukacok táborban pedig a mozgáskultúra és az újrahasznosítás áll a középpontban. Utóbbi kettőt két turnusban valósítanánk meg. A táborok tavalyi áron, 12-17 fő között várják a jelentkezőket – árulta el Vonnák Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában