Naponta többször fertőtlenítenek

2020.06.23. 16:00

Művészeti és egyiptomi táborokat tart a Pannonia Reformata Múzeum

Bejáratott és kedvelt, ám új tartalommal megtöltött nyári táborokat kínál idén a református múzeum, a járványügyi előírásokkal összhangban.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pannonia Reformata Múzeum idén három nyári tábort – egy művészetit és két, a titokzatos egyiptomi kultúrát feldolgozót – szervez. Előbbit Boros Zita művésztanár, utóbbiakat Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető fogja össze.

Füstös Gáborné múzeumi munkatárs elmondta, a kézműves foglalkozásokkal teletűzdelt művészképző tábor az újrahasznosítás jegyében valósul meg július 6-10. között. Tavaly merült fel az újrahasznosítás ötlete: milyen jó volna beszélni a gyerekekkel arról, hogy mennyi mindenünk van otthon, amit csak kidobálunk, pedig még másként is felhasználható lenne. Úgyhogy PET-palackból, kupakból, papírból, fonalból, pólóanyagból készítenek mindenféle használati és díszítő tárgyat.

Az egyiptomi táborra olyan sokan jelentkeztek már, hogy ebből kettőt tartanak július 13-17. és 27-31. között.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető, Boros Zita művésztanár és Füstös Gáborné múzeumi munkatárs egyeztet a nyári táborokról Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Tulajdonképpen az állandó kiállításunkra épül, annak egyes elemeit domborítjuk ki. Újdonságként ezúttal összekapcsoljuk a másik tárlatunkkal, és beszélünk majd arról, Egyiptom hogyan szerepel a Bibliában. A kézműves foglalkozások pedig megváltoznak tavalyhoz képest: lesz például festményrekonstruálás vakolattal, de készítünk istenálarcokat is papírmasé technikával – árulta el Füstös Gáborné.

A minisztériumi utasításoknak megfelelően húsz főben maximalizálták a résztvevők számát. Arcmaszk viselése nem lesz kötelező, azonban a kézfertőtlenítés igen. Naponta többször fertőtlenítenek. A fertőzésveszély miatt idén nem biztosítanak a gyermekeknek enni- és innivalót, a szülőket kérték meg erre. Jó időjárás esetén az udvarra kihelyezett asztaloknál, kis csoportokban alkotnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában