digitális múzeumpedagógia

2020.09.26. 11:00

Pápán öltött testet Géniusz, a templom egere

A Pannonia Reformata Múzeum honlapján május óta gyerekeknek szóló digitális múzeumpedagógiai foglalkozás érhető el, ahol egy fiktív figura, Géniusz, az ótemplom egere segítségével ismerhető meg a református ótemplom története, illetve a hittanítást elősegítendő az egyházi év aktuális bibliai történetei, példázatai.

Laskovics Márió

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető és Füstös Gáborné hitoktató, múzeumi munkatárs a református múzeum két új, gyerekek számára készült attrakciójával, a Szőlőszemezgető című kötettel és Géniusszal, az ótemplom egerével

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Füstös Gáborné hitoktató, múzeumi munkatárs elmondta, akkora sikert aratott az egérfigura az interneten, hogy úgy döntöttek, drámapedagógiai eszközként bevonják a múzeumi foglalkozásokba is.

Géniuszról elkészült egy kesztyűbáb, így interaktív szereplőként állandó segítője lehet a múzeumba látogató óvodás és alsó tagozatos csoportoknak. Emellett egy harminc centiméteres nagyságú báb is készült belőle, amit majd a gyermekek vehetnek kézbe.

Füstös Gáborné hozzátette, fontos múzeumi küldetés, hogy a legfiatalabbak felé is eljuttassák a keresztény értékrendet, ezért igyekeznek folyamatosan bővíteni a múzeumpedagógiai foglalkozások palettáját.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető és Füstös Gáborné hitoktató, múzeumi munkatárs a református múzeum két új, gyerekek számára készült attrakciójával, a Szőlőszemezgető című kötettel és Géniusszal, az ótemplom egerével Fotó: Laskovics Márió/Napló

Jelenleg az egyiptomi tárlathoz négy, a Hajlék az örökkévalóságban című kiállításhoz nyolc foglalkozás áll rendelkezésre korosztályok szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában