Tánc és zene

2020.10.02. 11:00

Kiváló hangulat és sok-sok finom étel várta a nyárádiakat

Tizedszer szervezték meg a nyárádi krumplifesztivált, ahol jó hangulatú színpadi programokkal és főzőversennyel várták az érdeklődőket.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina

Pajak Károly, Nyárád polgármestere elmondta, a koronavírus-járvány miatt sok volt a bizonytalanság, végül azonban úgy döntöttek, hogy nem szakítják meg a hagyományt, és megszervezik a X. nyárádi krumplifesztivált.

A polgármester rámutatott, a programok egy részét a megyei önkormányzat, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. Az eseményen igyekeztek minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítani. A gyermekeket ugrálóvár, Kerekítő foglalkozás és zenés gyermekműsor várta. Fellépett a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Rábaszentandrási asszonykórus, a Szó és Kép Színpad, a Rock-­life Cover Band, a Potyautasok, valamint Cseh Tamás-est is színesítette a fesztivált.

Vitályos Róbert alpolgármester cicegét sütött a nyárádi krumplifesztiválon Fotó: Polgár Bettina

Idén is a rendezvény része volt a hagyományos főzőverseny. Pajak Károly megjegyezte, a részt vevő csapatok száma az előző évekhez képest érezhetően csökkent, a vírus ilyen szempontól is éreztette hatását, azonban jobbnál jobb ételek készültek. Többek között cicege, rakott burgonya, brassói gazdagította a választékot, de birkapörköltet is főztek, amelyhez természetesen krumpli volt a köret.

– Nagyon jó volt az idei burgonyatermés Nyárádon, talán rekordtermés is lehet – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában