"Sosem késő"

2020.12.11. 20:00

Veszprém megyei diák versét díjazták az országos tűzmegelőzési pályázaton

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága hetedik alkalommal meghirdetett alkotói pályázatán korcsoportjában Mohosi Réka Sosem késő című versével megyei I. és országos II. helyezést ért el.

Müller Anikó Hanga

Mohosi Réka kimagasló eredményt ért el versével

Fotó: Müller Anikó Hanga

A felhívásra, melynek témája a tűzmegelőzés volt, közel kétezer pályamű érkezett, négy – szabadkézi rajz, kézműves alkotás, irodalmi mű, számítógépes program – kategóriában.

A nyertes diáklány a pályázat beadásakor az olaszfalui Villax Ferdinánd Általános Iskola hatodik osztályos tanulója volt, most a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola diákja – mondta el büszkén Hontai Hajnalka, a helyi tagiskola vezetője.

A díjnyertes vers egy fiúról szól, aki saját példáján tapasztalta meg a tűzoltók áldozatos életmentő munkáját, átélve saját házuk tűzesetét. Az ő és családtagjai életét a kivonuló tűzoltók mentették meg, ő pedig a megrendítő élmény hatására e hivatást választotta.

Mohosi Réka kimagasló eredményt ért el versével Fotó: Müller Anikó Hanga

Réka elmondta, korábban is írt már verseket, irodalomtanára biztatására nevezett be most a megmérettetésre. Családja, ismerősei körében nincs tűzoltó, de mindig érdekelte ez a hivatás, tisztelettel adózik áldozatosságuk előtt.

Az elmúlt hét évben csaknem harmincezer alkotás érkezett a bizottság felhívásaira, melyekből kiadványt terveznek megjelentetni, és vándorkiállítást is szerveznek. A közelmúltban megtartott rendhagyó eredményhirdetésen a díjazottak a világhálón keresztül kapcsolódhattak az ünnepi eseményhez, ahol bemutatták a legjobb műveket. Az okleveleket és a díjakat személyesen vitték el a nyerteseknek iskolájukba a pályázat meghirdetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában