Változatos technikákat használtak a gyerekek

2021.02.18. 11:00

A Házasság hete Veszprémben: kihirdették a rajzpályázat eredményeit

A koronavírus-járvány miatt ezúttal elmaradt a hagyományos ünnepélyes díjátadó, az eredményt a Veszprém TV Kukkantó című műsorában közölték.

Marton Attila

Körmendi Júlia rajza

Forrás: Kukkantó Baráti Kör Egyesület

A Kukkantó Baráti Kör Egyesület óvodások és kis­iskolások munkáit várta négy korcsoportban, 4–10 éves korig.

Az idei programsorozat rajzpályázatának témáját Szabó Lőrinc Tavasz című verse adta. Somody Zsuzsanna, az egyesület elnöke, a rajzpályázat szervezője elmondta, Veszprém szinte valamennyi óvodájából és általános iskolájából érkeztek pályaművek, ám az idei év egyik újdonságaként távolabbról, Pápáról és Fejér megyéből is küldtek be alkotásokat. A kiírásra közel 200 munka érkezett, amelyeket Somogyi Eszter, a Szent Margit óvoda vezetője, Csik Richárd festőművész és a zsűri elnöke, Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója értékeltek. Utóbbi elmondta, a munkákon visszaköszöntek a modern kor kommunikációs mintái és a gyermekeket körülvevő vizuális világ, valamint több pályamunka dolgozott fel családi fotót. Az alkotások változatos technikákkal – festés, montázs, ceruza és zsír­krétarajz – készültek. A zsűri mindegyik korcsoportban díjazta az első három helyezettet – több korosztályban megosztott helyezések is voltak –, valamint közel húsz különdíjat ítélt oda, így összesen mintegy harmincöt gyermek vehetett át díjat.

Tóth Gergő rajza Fotó: Kukkantó Baráti Kör Egyesület

A legfiatalabbak között Riz Emma, a nagycsoportosoknál Tóth Gergő, az első és második osztályosok között Fekete Dávid, míg a harmadik-negyedik évfolyamra járóknál Körmendi Júlia végzett az első helyen. Csoportos különdíjat kapott a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium közössége.

A díjazottak a tehetségük, kreativitásuk kibontakoztatására alkalmas eszközöket kaptak, amelyek megvásárlására a Kukkantó egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelőnél nyert pályázati támogatást. Somody Zsuzsanna elmondta, az ajándékcsomagokat február 17-től hétköznap 9 és 16 óra között a Veszprém TV-ben lehet átvenni, az intézmények egyszerre is elvihetik növendékeik munkáit.

Körmendi Júlia rajza Fotó: Kukkantó Baráti Kör Egyesület

Az alkotásokból nyílt kiállítás online tekinthető meg a Veszprém TV Kukkantó című műsorában a televízió weboldalán és a Házasság hete Veszprém közösségi oldalán, míg a díjazottak listája a városi televízió képújságjában olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában