Európa Kulturális Fővárosa

2021.02.20. 12:54

A Veszprém-Balaton régióba költözik a Magyar Mozgóképszemle

Káel Csaba magyar mozgókép fejlesztésért felelős kormánybiztos, a Müpa vezérigazgatója az Origónak adott interjújában jelentette be a hírt.

20200903 Veszprém Szentháromság tér, Filmpiknik Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- A mozgókép ünnepét újragondoltuk: a rendezvényt a csodálatos Veszprém-Balaton régióba költöztetjük az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat szervezőivel közösen, a tavaly kezdődött ígéretes együttműködés folytatásaként. A nyár elején különleges helyszíneken egy fantasztikus hangulatú Magyar Mozgókép Fesztivált tervezünk a nagyközönségnek, ami egyben a filmesek szakmai randevúja is lesz – nyilatkozta az Origónak a kormánybiztos.

Hozzátette, a szabadtéri vetítések és közönségtalálkozók helyszínei Veszprém mellett Balatonfüreden és Balatonalmádiban lesznek.

A tavalyi Filmpiknik is nagy sikert aratott a régióban Fotó: Pesthy Márton/Napló

- A három helyszínen, egy háromszögben összehangolva rendezzük meg a fesztivált és a magyar filmesek ünnepét júniusban, remélhetőleg a járványhelyzet mindezt lehetővé teszi, és az esemény jelentősen segíti Magyarország új kreatív régiójának a megszületését – nyilatkozta Káel Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában