Örömmel tölti el, ha viszontláthatja képeit

2021.02.12. 07:00

Gyermekkorától fontos a fotózás a fűzfői családanyának

Strennerné Simon Veronika amatőr és hobbifotós, kisebb-nagyobb szünetekkel, de több mint tíz éve örökíti meg Balatonfűzfő és környéke természeti szépségeit. Mint mondja, gyerekkora óta része az életének a fotózás. Ebben találta meg önmagát. 2016 óta lakik Balatonfűzfőn a háromgyermekes családanya.

Szendi Péter

Mint mondja, gyerekkora óta része az életének a fotózás, ebben találta meg önmagát

Fotó: Strennerné Simon Veronik

– Jó hatással van rám a mai napig az, ha viszontláthatom a fotóimat a National Geographic oldalán, vagy naptárba kerül be fényképem, illetve ha kiállításokra kérnek fel. Ez mind pozitív visszajelzés arra, hogy érdemes csinálni, amit annak idején elkezdtem. Autodidakta módon tanultam mindent, amit most tudok. Sokat olvastam, videókat néztem, képeket tanulmányoztam, illetve követek jó néhány fotóst, több csoport és közösségi oldal tagja vagyok. Igyekszem folyamatosan képezni magam, akár online tanfolyamokkal, akár profi fotósok segítségével – kezdi a beszélgetést Strennerné Simon Veronika, aki a sok fényképe közül nem igazán tud kiemelni egyet, amelyikre a legbüszkébb, mert úgy van vele, hogy minden fotózásából – legyen az tájkép, portré, tárgy, esemény – mindegyik a kedvence.

Mint mondja, gyerekkora óta része az életének a fotózás, ebben találta meg önmagát Fotók: Strennerné Simon Veronika

Szívesen fotóz bármit, amiben témát lát, ami érzéseket vált ki belőle. Ha választania kellene, miben fejezheti ki a legjobban önmagát, akkor fekete-fehér, illetve kicsit elvontabb fényképeket választana.

Strennerné Simon Veronika Fotó: Szendi Péter

– Jó néhány tervem van, mindig kitalálok magamnak valamit, amit szívesen megvalósítanék. Ha lesz lehetőségem, Balatonfűzfőn szeretnék egyéni kiállítást rendezni a fotóimból, ahol megmutathatom nemcsak a szép, színes fényképeimet, de a fekete-fehér, elgondolkodtató, elvontabb fotóimat is. Célom a további fejlődés, tanulás, illetve minél több fotópályázaton, kiállításon való részvétel – zárja a beszélgetést Strennerné Simon Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában