fotótárlat

2021.02.04. 07:00

Online kiállítászárót tartottak a Pannon Egyetemen

A Pannon Fényképészkör Egyesület 2017 óta bejegyzett civil szervezet, de valójában már tíz éve működik, korábban Pannon Egyetem Fényképészkör néven több tárlatukkal is találkozhattak az érdeklődők. Kiállításukat és így a kiállítászárót is a pandémia miatt online kellett megrendezniük. Az egyesület kiállítása közel két hónapig volt látható az online térben.

Horváth Virág

Forrás: Pannon Fényképészkör

A Pannon Fényképészkör Egyesület a Pannon Egyetem leginkább népszerű rendezvénye, a Fotósviadal kapcsán lett elismert országos szinten is, de az elmúlt években nem csak a verseny, hanem az egyesület is törekszik arra, hogy közösséget építsen a hazai fotósok körében. Fotóstúrákat, közös tematikus fotózásokat szerveznek, és a jövőben további kiállítások is tervben vannak.

A Pannon Fényképészkör Egyesület bemutatkozó tárlatán a tizenegy kiállító képei nem egy témára épültek fel, így a teljes anyag megtekintésekor érdemes volt az egyéni sorozatokban külön-külön elmélyülni.

Az online kiállítászáró rendezvényen a tizenegy alkotó, Császár László, Csonka-Szabó Margit, Gyuroski Attila, Koszi Levente, Nagy László, Ruppert Tamás, Szente Benjamin, Tál Dominik, Vas Enikő, Vékony Balázs és Zámbó Szilárd alkotásait nézhették meg az érdeklődők Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kulturális referensének narrációjával.

A fotók között a fekete-fehér, analóg és digitális technikák, természet fotók, épületek és állatok is szerepeltek a felhozatalban. A fényképészkör tagjai közül a legtöbben hobbi szinten foglalkoznak a fotózással, feltölti és kikapcsolja őket ez az időtöltés. A tizenegy kiállító szorosan kötődik Veszprémhez és a megyéhez, így sok alkotáshoz a Balaton és a Bakony tájai nyújtottak ihletet.

Abonyi János, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar tudományos és stratégiai dékánhelyettese zárszavában kiemelte, az anno 2009-ben indult fotós csoport mára már országos szervezetként fogja össze a fotózás szerelmeseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában