Veszprémi Petőfi Színház

2021.05.10. 14:00

Operettgála az egészségügyi dolgozóknak

Féléves kényszerszünet után ismét megnyitotta kapuit a nézők előtt a Veszprémi Petőfi Színház. Elsőként az egészségügyi és szociális dolgozóknak játszottak, operettgálával mondtak köszönetet az elmúlt hónapok megfeszített munkájáért. A színház – ahogyan vasárnap, úgy a következő hetekben is – szabadtéren várja a közönséget, júniustól pedig a kőszínházban megkezdik az elmaradt bérletes előadások pótlását.

Balla Emőke

Fotó: Balogh Ákos

Testhőmérséklet-mérés és a védettségi igazolvány ellenőrzése után léphettek be a nézők a Veszprémi Petőfi Színház szabadtéri nézőterére. Vasárnap este fél év után játszhatott ismét közönség előtt a színház. Elsőként, ahogy tavaly a járvány első hulláma után, most is a mindennapi hősöket, az egészségügyi és szociális dolgozókat látták vendégül. A Tapsolj csak nékem című estre a Csolnoky Ferenc Kórház, a veszprémi mentőállomás, a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet, a VKTT Egyesített Szociális Intézmény dolgozói és az őket segítő Magyar Honvédség LMVIK Veszprémben szolgáló katonái érkeztek. 250-en fogadták el az intézmény meghívását, a színház pezsgőjével és süteménnyel várták őket.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója
Fotó: Balogh Ákos

Nem vagyunk hősök, a munkánkat végezzük, a gyógyításra esküdtünk fel, mondta a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. Töreki-Vörös Ibolya hangsúlyozta: a járvány harmadik hullámában minden eddiginél nagyobb társadalmi összefogásra volt szükség. Azt mondta, megtisztelő hogy a Petőfi Színház ismét egy előadással kedveskedik munkatársainak és megköszönte, hogy a társulat a pandémia alatt is gondolt a kórházban dolgozókra.

A színház kulturális műsorokkal segítette a gyógyító munkát, de dolgozóik ott voltak az oltópontokon is. A kétrészes operettgálával az elmúlt hónapok helytállásáért mond köszönetet a színház, közölte Oberfrank Pál igazgató. Nincs még vége a járványnak, ezzel az esttel a további munkához is szeretnének lendületet adni, tette hozzá az est ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

 

A Petőfi Színház a következő hetekben fokozatosan nyit újra. Vasárnap délután szabadtéren, a Hagymácska mesedarab bemutatójával a családokat várják, május 29-én szintén a színház előtti színpadon Mozart est lesz. Júniustól a színház épületében elkezdik pótolni az elmaradt bérletes előadásokat. A 450 fős nézőtérre 300 embert engednek majd be és kérik a maszkhasználatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában