Főhajtás a temetőben

2021.10.12. 06:50

A Herczeg Ferenc-kultusz elindítójára emlékeztek Badacsonytördemicen

Vollmuth Péter polgármesterre, a Herczeg Ferenc-kultusz elindítójára emlékeztek halála ötödik évfordulója alkalmából szombaton.

Szijártó János

A megemlékezésen mások mellett részt vett Szakács Péter plébános (balról), a szervezőegyesület nevében Ságiné Csizmadia Zsuzsanna és Kovács Lászlóné, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Horváth Zoltán polgármester, Gyurcsek János és Fetesi Tibor karcagi alpolgármester és polgármester, valamint Németh Szilárd államtitkár

Fotó: Szijártó János/Napló

A Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület meghívására sokan érkeztek a tördemici temetőbe Vollmuth Péter sírjához koszorúval, virággal, mécsessel.

A badacsonytördemici temetőben, Vollmuth Péter sírjánál a faluház vezetője, Szántai Tünde mondott emlékezőbeszédet, hosszasan ismertetve azokat a fejlesztéseket, megvalósított terveket, amelyek a 2016-ban elhunyt badacsonytördemici polgármester nevéhez fűződnek. Több más mellett a Herczeg Ferenc-kultusz felélesztése, a néptánc felfuttatása, a kocsonya-szépségverseny, a forraltbor-napok, a szürkebarát- és szürkemarha- fesztivál, és úgy általában a hagyományok ápolása, a nagy elődök emlékének méltó őrzése.

Mindemellett büszke volt ’56-os édesapjára, Vollmuth Frigyesre, aki saját bevallása alapján alapvetően meghatározta politikai irányultságát, hazája, települése iránti elkötelezettségét. 2014-ben miniszteri elismerő oklevelet adományozott számára Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a település fejlesztése, a hely értékeinek védelme, hagyományainak megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, majd három évvel később a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát vehette át. Szívesen dolgozott volna még a közösségért, hiszen tervei nem fogytak el soha, ám a sors csak 2016 őszéig adott számára időt.

A megemlékezésen mások mellett részt vett Szakács Péter plébános (balról), a szervezőegyesület nevében Ságiné Csizmadia Zsuzsanna és Kovács Lászlóné, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Horváth Zoltán polgármester, Gyurcsek János és Fetesi Tibor karcagi alpolgármester és polgármester, valamint Németh Szilárd államtitkár Fotó: Szijártó János/Napló

Horváth Zoltán polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy nem könnyű folytatni azt az utat, amelyet Vollmuth Péter kezdett meg, hiszen munkatempója, elszántsága, szorgalma, a település iránti szeretete az utódok számára is magasra tette a mércét.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy bár elég későn ismerte meg Pétert, de már az első találkozás alkalmával kiderült, hogy nagyon sok dologban hasonlóan gondolkodnak, s rengeteg a közös pont, érdeklődési terület kettejük életében. Zárásként Szakács Péter plébános mondott imát, majd a családtagok, barátok, egykori kollégák helyezték el az emlékezés koszorúit, virágait, s gyújtottak mécsest, köztük Németh Szilárd államtitkár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában