Kultúra

2021.11.29. 12:00

Macskutya és elefácán a tapolcai író-olvasó találkozón

A Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtárában Bosnyák Viktória és Dudás Győző tartott író-olvasó találkozót a Bárdos iskola Kazinczy tagintézménye harmadik osztályos diákjainak.

Tóth B. Zsuzsa

Bosnyák Viktória és Dudás Győző megmozgatta a gyerekek fantáziáját a könyvtárban

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A többkötetes magyar ifjúsági író, műfordító a tőle megszokott humorral fűszerezte az eseményt, amelynek keretében alaposan megdolgoztatta a gyerekek fantáziáját. 


A szójátékok, szóviccek mestere Pacák a pácban című, első verses mesés kötetéből idézett egy mesét, amelyben nem létező állatok kaptak főszerepet, mint például a macskutya, a pávakond, az elefácán. 


Az írónő köteteit illusztráló Dudás Győző pedig arra buzdította a lelkes gyerekeket, hogy helyben kreáljanak hasonló lényeket, amelyeket nagy derültség közepette rögtön megörökített. A gyerekek pillanatok alatt összegyúrtak két-két létező állat nevéből egy-egy harmadikat, így megszületett a lóroszlán, a pandatkány, a rókakas, az elegér. 


Mint az író-olvasó találkozón kiderült, Vikinek a napokban jelent meg a legújabb kötete. Nem kevesebb, mint 1800 író-olvasó találkozót tartott az elmúlt tizenkilenc év alatt, a résztvevők egyetlen magyar stadionba sem férnének be. A tanulók elképedve hallgatták az adatokat, de a könyvtár vendége a legnagyobb tetszést meséjével aratta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában