Könyvtári foglalkozások

2022.03.28. 17:00

Nemes Nagy Ágnes költeményeivel ismerkedtek a tapolcai gyerekek

Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, esszéíró születésének 100. évfordulója alkalmából óvodások és általános iskolás, alsó tagozatos diákok számára rendezett foglalkozásokat a Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára.

Tóth B. Zsuzsa

A diákok örömmel kutatták a népszerű költőnő verseit, miközben a könyvtárhasználattal is megismerkedtek

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A felhívásra hat óvodai és négy iskolai csoport jelentkezett, közel kétszáz gyermek ismerkedett a költő verseivel, valamint a könyvtárhasználattal. A legkisebbeket a kétféle foglalkozás során játékos feladatok várták, bepillanthattak Nemes Nagy Ágnes verseibe. Interaktív formában megismerték a költő életét, néhány versét, például kiderült számukra, hogy ki volt Bors néni, mi az a lappantyú, és hogy mi van A titkos úton. Amint kiderült, az óvodások többnyire csak A gesztenyefa levele című költeményt ismerik, de a második osztályosok már az olvasókönyvben is találkoznak a költő verseivel. Nekik verscímeket kellett keresniük mássalhangzó-kiegészítéssel, és nagy örömükre keresztrejtvényt is fejthettek. A negyedikesek életrajzi adatokat is megtudtak, használták a Magyar nagylexikon szócikkét, a Ki kicsoda a mai magyar gyerekirodalomban? című kötetet. Kaptak könyvtárhasználati és szövegértési feladatot, használták a raktári jelzetet. Az iskolások csoportokban dolgozva szereztek új ismereteket a foglalkozásokon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában