Plakát

2022.03.12. 17:34

Reklámgrafikai időutazás Jásdon

Pár szóval, de főleg képekkel közöl. Ám ennél fontosabb, hogy lényegre törő és esztétikus. A plakát a grafika egyik jeles műfaja, mély benyomást kelt és gondolkodásra, cselekvésre késztet.

Rimányi Zita

Forrás: Bodzaház

Kurcsics László grafikusművész plakátjaira pedig jellemző, hogy bravúros rajztudásáról, filozófikus megfogalmazásairól tanúskodnak. Fontos események lenyomatai, így a belőlük összeállított kiállítás reklámgrafikai időutazásra hív a jásdi Bodzaházban.

Forrás: Bodzaház

A megnyitóján a napokban Görcsné Muzsai Viktória arról beszélt többek között, hogy a plakát térhódítása a XVIII. századi ipari, kereskedelmi fejlődéssel kezdődött. Olyan ikonikus nevek kapcsolódnak hozzá, mint Toulouse-Lautrec, Mucha, Poór Bertalan és Kós Károly. Kurcsics László sajátos stílusa, plakátművészeti eszközeinek széles palettája pedig az elmúlt évtizedekben készült munkáiról köszön vissza. Ezúttal Jásdon, ahol a tárlat április végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában