Készülnek a kiállítások

2022.04.22. 14:00

Újabb fázisához érkezett a sümegi vár fejlesztése

Befejeződtek a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában 2020-ban elindított építési munkálatok a sümegi várnál, ennek köszönhetően pedig megkezdődhetett a tervezett tárlatok kialakítása, valamint berendezése.

Szijártó János

A 2020-ban elindított építési munkálatok befejeződtek a sümegi várnál

Forrás: Szijártó János/Napló

Erről a sümegi önkormányzat legutóbbi nyilvános képviselő-testületi ülésén is szó esett, mivel az önkormányzat mint ingyenes használó elfogadta a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel és az üzemeltető vállalkozással fennálló háromoldalú együttműködési megállapodás módosításáról szóló javaslatot. Ez az említett építési munkálatok befejeződése okán, valamint a nagyszabású projekt soron következő fázisa miatt vált szükségessé. 

Végh László, Sümeg polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta, a Nemzeti Várprogramhoz kapcsolódva kezdődött meg 2020-ban a fejlesztés, a júniusi együttműködési megállapodás aláírása után. A projekt első részének kivitelezése sikeresen lezajlott, így most már a kiállítások megvalósítása zajlik, ami a befejezést követően további üzemeltetési feladatokat generál, és ez indokolttá teszi a 2020-ban megkötött szerződés módosítását. 

A polgármester lapunknak kifejtette, a változtatás közvetlenül nem érinti az önkormányzatot, az kifejezetten az üzemeltetéssel összefüggő kikötéseket tartalmaz. A kiegészítések több más mellett a beruházó által beszerzett eszközök rendeltetésszerű használatára, illetve szükség esetén javítására, pótlására, cseréjére vonatkoznak, ugyanakkor érintik az ide tartozó adatszolgáltatási kötelezettséget is. 

A sümegi képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a napirendet, ahogy az a soron következő két másik előterjesztés esetében is történt. A Pannon Park mosdókonténer építési, engedélyeztetési dokumentációjának elkészítése és az északkeleti városrész fejlesztéssel érintett területeinek szilárd burkolattal történő ellátása szerepelt még az ülés témái között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában