Zene

2022.05.23. 14:00

Jótékonysági gálakoncertet tartottak Balatonfüreden a Covid-árvákért

Jótékonysági gálakoncertet adott az ötéves Füred Dixieland Band Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben május 22-én, vasárnap.

Kovács Erika

Forrás: Pesthy Márto/Napló

Az esten részt vett Áder János, leköszönő köztársasági elnök, a felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő is. Az est fővédnöke Bóka István Balatonfüred polgármestere, sztárvendégként Gáspár Laci énekes, dalszerző lépett fel, közreműködött Nagy Lili és Danis Elza énekesek. Bán László televíziós szerkesztő, az est házigazdája elmondta Dervalics Róbert, a füredi zenekar vezetője elkötelezett a nehéz helyzetben élő felnőttek és gyermekek megsegítése mellett, fontosnak tartja, hogy a zenélés mellett segítsen rászoruló embertársain. Ezért minden évben jótékonysági koncerteket rendez, és felajánlja a bevételt hátrányos helyzetű embereknek. Az elmúlt években támogatták a Szent Márton koraszülött mentőket, a veszprémi kórház koraszülött osztályát, a balatonfüredi szívkórházat, a magyar és erdélyi árva gyerekeket. Ezúttal a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítését tűzték ki célul, az est bevételét a Regőczi Alapítványon keresztül ajánlják fel erre a nemes célra. Elhangzott, Áder János köztársasági elnök 2021 tavaszán hozta létre a Regőczi Alapítványt, hogy hosszú távon, személyre szóló segítséget nyújtson a koronavírus-járvány miatt árván, vagy félárván maradt magyarországi gyermekeknek. A segítség lehet például ösztöndíj, lakhatási, szociális juttatás, a közlekedés támogatása, illetve ami a fejlődésüket, tanulásukat, megélhetésüket segíti. Az alapítvány együttműködik a legnagyobb magyarországi karitatív szervezetekkel, így a Magyar Vöröskereszttel, a Katolikus Karitásszal, a Baptista Szeretetszolgálattal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Karitatív Tanáccsal. Eddig 1200 gyerek jelentkezett, tavaly 1004-en kaptak 176 millió forint támogatást az alapítványtól.

 -A cél nemes, a zene pedig jó! fogalmazott Bán László. Hozzátette a Füred Dixieland Band az elmúlt öt évben, 122 koncertet adott az országban és a határokon túl, szinte minden ország televíziós műsorában szerepelt. Büszkék rá, hogy Füred nevét viselhetik, illetve arra, hogy az öt év alatt ismert művészek, a magyar könnyűzenei és jazz élet sztárjai fogadták el meghívásukat. A köszöntő után parádés hangulatú előadást adott a zenekar és vendégei. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában