A Covid-árvák javára

2022.05.04. 18:00

Jótékonysági koncerttel és neves sztárvendéggel ünnepli ötödik születésnapját a Füred Dixieland Band

Ötödik születésnapját ünnepli idén a Füred Dixieland Band, a jeles alkalmat egy jótékonysági koncerttel próbálják emlékezetessé tenni, melynek Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége lesz a díszvendége, Gáspár Laci pedig a sztárfellépője.

Sövényházi János

Forrás: Füred Dixieland Band

- Mozgalmas öt év volt ez a Füred Dixieland Band életében - mondja Dervalics Róbert zenekarvezető -, hiszen bejártuk az országot Debrecentől Szombathelyig, 122 koncertet adtunk, komoly fesztiválokon és rangos helyeken léptünk fel (a Savariától a Szoboszlói Dixieland Napokon keresztül a Stefánia Palotáig), szerepeltünk szinte az összes nagy magyar tévécsatornán, és raktárkoncertet is adtunk, ami nagy segítséget jelentett a zenekarnak a járvány idején. 

- Büszkék vagyunk rá, hogy ez alatt az öt év alatt olyan ismert művészek, a magyar könnyűzenei és jazzélet olyan sztárjai fogadták el meghívásunkat és léptek fel a zenekarral, mint Malek Andrea, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Bebe, Kamarás Iván, Roby Lakatos, Charlie, vagy legutóbb Király Viktor, de jó barátságot ápoltunk az egyik legjelentősebb magyar dalszövegíróval, a napokban elhunyt Bradányi Ivánnal is.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a születésnapi koncertünkön Gáspár Lacival játszhatunk majd együtt. Róla tudni kell, hogy nemcsak elsőrangú énekes, de kiváló basszusgitáros is, ezért a koncerten egy kimondottan basszusgitárra írt, egyáltalán nem könnyű Miles Davis-sztenderdet is hallhatunk majd tőle. A közkedvelt Gáspár Laci-slágerek mellett szvinget is fog énekelni, hiszen olyan remek énekesről van szó, aki otthonosan mozog a funky, a soul és a jazz különböző stílusaiban is. A koncert több mint felét természetesen a dixieland uralja majd, de mintegy  40 százalékban (főként a zenekar fiatalabb tagjainak "nyomására") modernebb, illetve latin jazzt, új hangszerelésű dalokat is hallhat majd a közönség, táncosabb, shuffle jellegű szerzemények is felcsendülnek. Roby Lakatossal való tavalyi együttműködésünk óta beépült a repertoárunkba a gipsy swing, és hangszerelési újdonság, hogy a zongoristánk, Potesz Tamás néhány dalt tangóharmonikán kísér majd.

Gáspár Laci közkedvelt slágerei mellett szvinget is fog énekelni

- Két fantasztikus hölgy is a vendégünk lesz, egyikük egy szvingénekesnő, Nagy Lili, aki hangjával visszarepít minket a '30-as évekbe, a másikuk pedig Danis Elza, aki nem csupán Haddaway (lásd What is Love című megasláger) énekesnője, hanem rendkívül otthonosan mozog a szving és gospel, illetve a latin jazz műfajában is - tudtuk meg Dervalics Róberttől. 

A zenekar hagyományainak megfelelően a koncert bevételét idén is jótékony célra ajánlja fel: ezúttal a koronavírus-járvány következtében szülő vagy szülők nélkül marad gyermekek, azaz a Covid-árvák javára. E célból fel is vették a kapcsolatot a Regőczi Alapítvánnyal, melynek kuratóriumi elnöke, Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita a koncert díszvendége lesz.

Az eseményre (melynek hivatalos neve: Jamboree) május 22-én 18 órakor Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel dísztermében kerül sor, fővédnöke Bóka István, a tóparti város polgármestere lesz.

A nézőket a szünetben finom helyi borokkal és születésnapi tortával vendégeli meg a zenekar. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában