Megéli a jelen csodáit

2022.06.10. 17:00

Smidhoffer Eszter verseivel ismerkedtek a tapolcai diákok

A Napló korábbi munkatársa, Smidhoffer Eszter első önálló verseskötetét ismerhették meg a Bárdos Lajos iskola 6. osztályos diákjai a könyvtárban pénteken.

Tóth B. Zsuzsa

Smidhoffer Eszterrel Antalóczy Zoltán beszélgetett a könyvtárban Eszter első verseskötete bemutatóján

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekkönyvtárában a Bárdos iskola Bárdos Lajos tagintézménye diákjai érdeklődéssel hallgatták a fiatal szerző verseit. 
A Rímekben az életem című, magánkiadásban megjelent verseskötet néhány költeményét a Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó Klubja tagjai, Dominek Ilona és Korponai Kitti olvasta fel, Eszterrel pedig a klub vezetője, Antalóczy Zoltán beszélgetett. Amint a rendhagyó magyar irodalom tanóra keretében kiderült, Eszter helyben született, és a hallgatóság körében helyet foglaló diákok egykori iskolájából érkeztek. Újságírást tanult, majd pedagógiai asszisztens lett, dolgozott a gyulakeszi óvodában, most a keszthelyi gyermekkönyvtár a munkahelye. 
– Diákként alig vártam, hogy ne a felelésre, dolgozatokra kelljen készülni, hanem felnőtt legyek és dolgozhassak, de ma már tudom, hogy azok voltak a legszebb, leggondtalanabb éveim. Használjátok ki ti is ezt az időszakot, amíg tanulhattok – ajánlotta a fiataloknak, akik érdeklődéssel hallgatták életútját. 
Eszter vallott arról is, hogy első versét egy szerelmi csalódást követően vetette papírra, hét évvel ezelőtt. Aztán sorra írta a verseket, és azóta is megihletik az emberi érzések, gondolatok, a természet látványa és változásai. De írt verset a gyermekévekről, a felnőtté válásról is. 
- Többnyire könnyen érkeznek a gondolatok, amelyeket akkor rögtön papírra vetek és nem javítok bele később. Biztos vagyok benne, hogy erőltetni nem lehet a versírást sem, ahogy más tevékenységnek sem tesz az jót. Folyton keresem az impulzusokat, de míg korábban türelmetlenül vártam a holnapot, ma már képes vagyok lassítani és odafigyelve megélni a jelen csodáit. Hiszem, hogy a legjobb dolgok váratlanul érkeznek. Érdemes pozitívan gondolkodni, hogy a nehézségeket is könnyebben átvészeljük – mondta.
A diákoknak azt tanácsolta, hogy minden napot úgy éljenek meg, mintha az lenne az utolsó. Fejezzék ki gondolataikat írásban, festésben, éneklésben, sportban, bármiben, csak legyenek önmaguk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában