Megéli a jelen csodáit

2022.06.10. 17:00

Smidhoffer Eszter verseivel ismerkedtek a tapolcai diákok

A Napló korábbi munkatársa, Smidhoffer Eszter első önálló verseskötetét ismerhették meg a Bárdos Lajos iskola 6. osztályos diákjai a könyvtárban pénteken.

Tóth B. Zsuzsa

Smidhoffer Eszterrel Antalóczy Zoltán beszélgetett a könyvtárban Eszter első verseskötete bemutatóján

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekkönyvtárában a Bárdos iskola Bárdos Lajos tagintézménye diákjai érdeklődéssel hallgatták a fiatal szerző verseit. 
A Rímekben az életem című, magánkiadásban megjelent verseskötet néhány költeményét a Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó Klubja tagjai, Dominek Ilona és Korponai Kitti olvasta fel, Eszterrel pedig a klub vezetője, Antalóczy Zoltán beszélgetett. Amint a rendhagyó magyar irodalom tanóra keretében kiderült, Eszter helyben született, és a hallgatóság körében helyet foglaló diákok egykori iskolájából érkeztek. Újságírást tanult, majd pedagógiai asszisztens lett, dolgozott a gyulakeszi óvodában, most a keszthelyi gyermekkönyvtár a munkahelye. 
– Diákként alig vártam, hogy ne a felelésre, dolgozatokra kelljen készülni, hanem felnőtt legyek és dolgozhassak, de ma már tudom, hogy azok voltak a legszebb, leggondtalanabb éveim. Használjátok ki ti is ezt az időszakot, amíg tanulhattok – ajánlotta a fiataloknak, akik érdeklődéssel hallgatták életútját. 
Eszter vallott arról is, hogy első versét egy szerelmi csalódást követően vetette papírra, hét évvel ezelőtt. Aztán sorra írta a verseket, és azóta is megihletik az emberi érzések, gondolatok, a természet látványa és változásai. De írt verset a gyermekévekről, a felnőtté válásról is. 
- Többnyire könnyen érkeznek a gondolatok, amelyeket akkor rögtön papírra vetek és nem javítok bele később. Biztos vagyok benne, hogy erőltetni nem lehet a versírást sem, ahogy más tevékenységnek sem tesz az jót. Folyton keresem az impulzusokat, de míg korábban türelmetlenül vártam a holnapot, ma már képes vagyok lassítani és odafigyelve megélni a jelen csodáit. Hiszem, hogy a legjobb dolgok váratlanul érkeznek. Érdemes pozitívan gondolkodni, hogy a nehézségeket is könnyebben átvészeljük – mondta.
A diákoknak azt tanácsolta, hogy minden napot úgy éljenek meg, mintha az lenne az utolsó. Fejezzék ki gondolataikat írásban, festésben, éneklésben, sportban, bármiben, csak legyenek önmaguk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában