Bábszínház

2022.07.19. 19:00

Búvárindulóval hívtak a Kabóciádé Családi Fesztiválra

A Kabóca Bábszínház nyári rendezvénye, a Kabóciádé Családi Fesztivál idén idén júlus 29 és 31 között kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Juhász-Léhi István

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Az eseményt nem mindennapi sajtótájékoztatóval vezették fel, hiszen hétfőn este besötétedett, majd egy különleges műsor vette kezdetét az Agóra előtti téren, ahol tengeri élőlények csakúgy felszínre kerültek - úsztak - , mint búvárok. A színészek nagyszerűen adták vissza a tenger, a vízalatti világ hangulatát, persze bábokkal. A cél természetese nem volt más, mint invitálás az immár 29.  Kabóciádé Családi Fesztiválra.

Szőke Kavinszki András, a bábszínház igazgatója köszöntőjében először "szintekről" beszélt, arról, hogy mekkorát lépett előre a Kabóciádé - minden tekintetben, amihez kellett az EKF hathatós segítsége is. A földön-vízen-levegőben tematikára fűzték a programokat, idén a víz van fókuszban, tavaly a föld volt, 2023-ban a levegő lesz. Elhangzott, a programok július 29-én 15 órakor kezdődnek, és vasárnap este 6 órakor érnek véget. Három nap alatt 20 program lesz látható a fesztiválon, ami immár nemzetközi, hiszen érkezik az olasz La Baracca Testoni Ragazzi, és a spanyol El Fedito, természetesen a határontúli és a hazai társulatok mellett. Az esemény összművészeti, hiszen lesznek koncertek (Zuboly), vagy éppen óriásibáb-készítés is.

Sipos Tekla művészeti titkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyitóceremóniára óriásbábok érkeznek, ami kitűnő látványt ígér. Szombaton izgalmakat hoz Fabók Mancsi Bábszínháza és a MárkusZínház Aquaring Cirkusz című előadása. Szántó Viktória igazgatóhelyettes elmondta, egyre nagyobb vállalásuk a környezettudatosság és a fenntarthatóság, ezért a fesztivál kalandtúrájának is ez lesz az egyik legfőbb eleme. A sok nagyszerű fellépő közül kiemelte a spanyol zsonglőröket, akik különleges számmal érkeznek. Ugyanakkor a Kabóciádé házigazdái, Boróka királyné és Habakuk király vadonatúj jelmezt kapnak.

Varga Richárd, az EKF kulturális projektmenedzsere végül elmondta, hogy kitűnő és szoros kapcsolatot ápolnak a Kabócával, hiszen azonos a kultúra felfogásuk. Úgy vélte, hogy a bábszínház nem gyerek műfaj, ami a fesztiválon is felszínre kerülhet.

A rendezvény díjtalanul látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában