Népszerűsítik a meseolvasást

2022.07.09. 20:33

Ismét mesekuckó Hegymagason

A meseolvasás népszerűsítését tűzte ki célul az a program, amely a Lesencevidék települési összefogásának köszönhetően a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként indulhatott el Hegymagason.

Szijártó János

M. Nyírő Mária írónő "A varázsmag szövetsége" titkaiba avatta be a gyerekeket a hegymagasi művelődési házban szombaton

Legutóbb a közel negyven éve Hegymagashoz kötődő nyaralótulajdonos, Kálnay Adél író, költő, pedagógus hozta el a tündéreket, most szombaton M. Nyírő Mária írónő "A varázsmag szövetsége" titkaiba avatta be a gyerekeket. A művelődési házban Gyurka Miklósné polgármester köszöntötte a résztvevőket, köztük külön  M. Nyírő Máriát és beszélgetőpartnerét, Énekesné György Zsuzsannát. A polgármester asszony elmondta, a Lesence vidék települési összefogásának köszönhetően tarthatnak újabb mesekönyv bemutatót a településen. A mesekuckóban ezúttal "A varázsmag szövetsége" című mesekönyv került a fókuszba, de a szerzőről is hallhattak érdekes információkat a megjelentek. Az is kiderült, hogy a regényben Füzes Dóri, egy átlagos negyedik osztályos kislány a főszereplő, aki akarata ellenére egyik pillanatról a másikra egy varázslatos világban találja magát, ahol új barátokat talál. Velük együtt számos próba elé állítja a közös feladat, Varázsfölde megmentése. 

Forrás: Szijártó János / Napló

Amint az a beszélgetés során elhangzott, M. Nyirő Mária első kalandregénye nemcsak a gyerekeknek szól, hanem segítséget nyújt a szülőknek és a pedagógusoknak is, hogy a közös olvasást tudják még színesebbé, izgalmasabbá tenni. A hegymagasi mesekuckó egyben azt is igazolta, hogy a mai gyerekeknek is van igényük a klasszikus, könyv formájában elérhető mesékre, de ehhez kell a felnőtt segítsége is. Az est folyamán a legifjabb korosztály képviselői az írónő (aki egyben pedagógus) felhívására még azt is bebizonyították, hogy nagyon is jó fantáziájuk van, amit jellemzően az olvasás (kicsiknél felolvasás) fejleszt a legintenzívebben. 

Címkék#Hegymagas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában